• 瀏覽: 1,691
  • 回覆: 13
  • 追帖: 1
我大佬今期呢個月冇咩開冷氣都$$3300電費

熱賣及精選
6至8月中電按舊年估我用2千度電,但我5月換咗部變頻空調,到前三日抄表,我自已計數4個月用咗三千三百度電,(往年同期係4200度電)即係比往年同期4個月用少900度電,其實今年開冷氣時數係比往年多,今期電費會俾上期少35%。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 佛肥 於 2020-10-16 08:41 AM 發表

我大佬今期呢個月冇咩開冷氣都$$3300電費
你都唔清楚單野就 X up ..... 你真係好愚昧

回覆 引用 TOP

我有把吹水風扇我一邊吹水一邊發電吹水風力發電唔駛交電廢

引用:
原帖由 中秋綠色的留言 於 2020-10-17 08:04 PM 發表

我有把吹水風扇我一邊吹水一邊發電吹水風力發電唔駛交電廢
降溫神物

引用:
原帖由 超神人與空中飛 於 2020-10-17 08:04 PM 發表

降溫神物
睇你骨格精奇都識d野

回覆 引用 TOP

交了計多預繳, 日後扣。。。

回覆 引用 TOP

陸逐電力公司
換了數碼電表
就無須抄表

有些無公屋咁正
一早換了電表

http://h50178.www5.hp.com/support/EM921PA/solve/112920.html?jumpid=reg_R1002_TWZH
http://h50178.www5.hp.com/support/D8150A/faqs/54626.html

回覆 引用 TOP

將來慢慢扣番!

回覆 引用 TOP

賣咗樓嗰啲點算?

我今年收到幾期電費單都唔使交電費,去客戶服務處問,佢話我的政府補貼未扣完仲有二百幾蚊剩。

回覆 引用 TOP

扣多了。。日後試過$O, 幾蚊。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無盡奔馳的烈車 於 2020-10-18 03:06 AM 發表

賣咗樓嗰啲點算?
賣樓交鎖匙順便去表房抄表對數,或交樓前幾天通知電力公司按交樓日抄表連同辦退表手續。新業主可得閒先去開戶,唔會斷電的。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]