• 瀏覽: 2,868
  • 回覆: 25
香港時間10月16日,前勇士隊總冠軍球員斯佩茨因為在社交媒體上暗諷勒邦占士而引起爭議。今天,斯佩茨在撰寫了一篇長文進行回應,並表示占士目前的歷史地位不如佐敦和高比。  以下是斯佩茨這篇文章的部分內容:

首先,那張MJ和高比的圖片不是我做的,我只是分享出來。我希望澄清這點。
我沒有對勒邦有任何的貶低。當勒邦退役的時候,他將會成為NBA歷史前三或者前二的球員。但是你不能對MJ和高比這樣的前輩不敬。勒邦在10年裡9次進總決賽,這很酷。但是MJ六次進總決賽都贏了!高比7次進總決賽贏了5次!你們懂我的意思嗎?讓我們保持對MJ和高比的尊敬。不要試圖貶低他們並抬高勒邦。

勒邦付出了巨大的努力,並且擁有一個精彩的職業生涯。但是MJ和高比排在他的前面。我認為就目前來說,我的排序是佐敦第一,高比第二,勒邦第三。

我認為勒邦和佐敦的對比非常令人惱火。你現在無法比較他們。這是對佐敦職業生涯的不敬。我不認為你現在可以把(佐敦和占士)放在同一個級別。當勒邦的職業生涯結束之後,我們可以討論這個話題。但是當一名球員還在打球的時候,你不能說:“他是NBA歷史上最好的球員。”
在我看來,佐敦就是NBA歷史上最偉大的球員,因為他統治比賽。

占士只值第三,連第二都冇

我認為勒邦和佐敦的對比非常令人惱火。你現在無法比較他們。這是對佐敦職業生涯的不敬。我不認為你現在可以把(佐敦和占士)放在同一個級別。

呢句講得最好,搵佢同mj比真係on__架d小學雞

依個垃圾講野都當真?(勇士迷當吊爆既垃圾)

引用:
原帖由 BSKTGOAT 於 2020-10-16 03:01 PM 發表

依個垃圾講野都當真?(勇士迷當吊爆既垃圾)
算數啦你,投票又唔當真,人地講既又唔當真,得啦,你講既最真好未

踩低人地, 抬高自己, 當然唔好啦, 但係, 呢個前勇士球員咪又係喺度踩低緊LBJ

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2020-10-16 03:36 PM 發表

踩低人地, 抬高自己, 當然唔好啦, 但係, 呢個前勇士球員咪又係喺度踩低緊LBJ
踩同講事實你都唔識分

引用:
原帖由 世界真虛假 於 2020-10-16 03:58 PM 發表

踩同講事實你都唔識分
不同年代的球員的比較, 本來就是無聊的, 事實不事實, 有甚麼分別?

回覆 引用 TOP

當然冇得比,一個係god, 一個只係goat。

回覆 引用 TOP

民主國家應該整個投票得出結果

在線時間 Monday to Friday : am:11:30-pm:5:30
無乜野唔好搵我,有野都唔好搵我
3Q

回覆 引用 TOP

乜水, 中文名斯佩茨 
搵咗一陣, 睇英文都唔識佢, 第一眼以為 david west
點知, 廢到當年有幫勇士都冇印象   
原來一個當打年齡都係 finals 5mins 都唔過嘅球員
kuzma 仔都勁過你 

餓狗搶屎,落狗屎,龍床不如狗竇,人唔笑狗都吠,打死狗講價
跟尾狗,門口狗,裝假狗,狗咬狗,落水狗,好狗唔攔路,狗眼看人低
烚熟狗頭,人多烚狗唔腍,掛羊頭賣狗肉,心肝當狗肺,夏至狗,阿崩叫狗
引用:
原帖由 老公跟左佬走 於 2020-10-16 08:04 PM 發表

乜水, 中文名斯佩茨 
搵咗一陣, 睇英文都唔識佢, 第一眼以為 david west
點知, 廢到當年有幫勇士都冇印象   
原來一個當打年齡都係 finals 5mins 都唔過嘅球員
kuzma 仔都勁過你  ...
乜水唔緊要,最重要人地講野有說服力,你反駁到

MJ Real goat!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 世界真虛假 於 2020-10-16 08:36 PM 發表

乜水唔緊要,最重要人地講野有說服力,你反駁到
佢講野有乜說服力?!
將 Kobe 個名 放係歷史頭 5以上既已經係冇哂說服力
Kobe 同 MJ / James 根本唔同層次
你要我揾其他球星話 James 係 goat 既片我一樣可以揾到比你,
你放其中一條友講既野就當 蓋棺結論?!多 9 餘

BTW... 邊 9個係斯佩茨

引用:
原帖由 世界真虛假 於 2020-10-16 12:38 PM 發表

香港時間10月16日,前勇士隊總冠軍球員斯佩茨因為在社交媒體上暗諷勒邦占士而引起爭議。今天,斯佩茨在撰寫了一篇長文進行回應,並表示占士目前的歷史地位不如佐敦和高比。  以下是斯佩茨這篇文章的部分內容:

首先,那張MJ和高比的圖片不是我做的,我只是分享出來。我希望澄清這點。
我沒有對勒邦有任何的貶低。當勒邦退役的時候,他將會成為NBA歷史前三或者前二的球員。但是你不能對MJ和高比這樣的前輩不 ...
識你老鼠

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 世界真虛假 於 16/10/2020 15:58 發表

踩同講事實你都唔識分
樓主,係你自己po咗一位前勇士球員講嘅嘢,佢話:

“我認為勒邦和佐敦的對比非常令人惱火。你現在無法比較他們。這是對佐敦職業生涯的不敬。我不認為你現在可以把(佐敦和占士)放在同一個級別。當勒邦的職業生涯結束之後,我們可以討論這個話題。但是當一名球員還在打球的時候,你不能說:“他是NBA歷史上最好的球員。”
在我看來,佐敦就是NBA歷史上最偉大的球員,因為他統治比賽。

佢話:
“我認為...”
“我不認為...”
“在我看來...”

佢係講自己嘅想法,而你認同佢,亦只係你嘅想法,唔係“事實”

你真係...
希望你盡量想清楚先至去開po,同人討論啦

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]