• 瀏覽: 1,289
  • 回覆: 13
係咪成日欠人收車?

熱賣及精選
引用:
原帖由 14X14X 於 2020-10-16 03:45 PM 發表

係咪成日欠人收車?
龍運有差不多40架車借比九巴,唔夠仲可以繼續借,新車等到有需要咪出下十零廿架塞下人把口

引用:
原帖由 阿峰~ 於 2020-10-16 09:51 PM 發表

龍運有差不多40架車借比九巴,唔夠仲可以繼續借,新車等到有需要咪出下十零廿架塞下人把口
如果龍運繼續借車俾九巴,咁佢新訂嘅B8L/MMC就可以出牌?定係龍運仲可以有空間再減車?

引用:
原帖由 FunKY 於 2020-10-16 10:33 PM 發表

如果龍運繼續借車俾九巴,咁佢新訂嘅B8L/MMC就可以出牌?定係龍運仲可以有空間再減車?
如果再有龍運車借比九巴,批新車當然唔出牌,不過呢兩個月批ATR要say goodbye, 肯定有quota出新車

引用:
原帖由 阿峰~ 於 2020-10-16 10:48 PM 發表

如果再有龍運車借比九巴,批新車當然唔出牌,不過呢兩個月批ATR要say goodbye, 肯定有quota出新車
仲有空間再借?仲有我係指龍運嗰批B8L同MMC,唔係九巴嗰堆

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿峰~ 於 2020-10-16 09:51 PM 發表

但而家九巴多唔多收車先

回覆 引用 TOP

現時發生疫情,客量是非常低
出新車,意義不大

新車不出牌,繼續雪藏及在車廠曬太陽
類似2003年的尾批ASV及2010年的第1代AVBWU

柴灣及小西灣的對面海是將軍澳
引用:
原帖由 EL7659@93A 於 2020-10-17 05:25 PM 發表

現時發生疫情,客量是非常低
出新車,意義不大

新車不出牌,繼續雪藏及在車廠曬太陽
類似2003年的尾批ASV及2010年的第1代AVBWU
我又唔覺而家少左好多人坐巴士喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 14X14X 於 2020-10-16 03:45 PM 發表

係咪成日欠人收車?
唔係,反而有人返廠無車接,九龍灣日日有十五至二十個車長番到廠無車接,有圖有真相,219X蛇1架UT4639早段拎返九龍灣整野整唔切,結果夜更番到廠坐係度等車接,接到PV8752後直接攪牌去理大。

附件

Screenshot_20201019-104408_Gallery.jpg(51.94 KB)

2020-10-19 10:51 AM

本人為巴士迷專區吹水區會員
引用:
原帖由 ASV97@8A 於 2020-10-19 10:51 AM 發表

唔係,反而有人返廠無車接,九龍灣日日有十五至二十個車長番到廠無車接,有圖有真相,219X蛇1架UT4639早段拎返九龍灣整野整唔切,結果夜更番到廠坐係度等車接,接到PV8752後直接攪牌去理大。 ...
咪就係話d 車唔出牌,咪搞到成日欠車吧~~
另外54xxx 係咪稽查來?

回覆 引用 TOP

龍巴因疫情減班,借車俾九巴都係減少損失嘅好辦法,因為巴士有使用年期限制,出左牌就要計算折舊。不過龍巴批車有行李架少左坐位,真係唔好放落長途線!

引用:
原帖由 米奇老祖 於 2020-10-20 07:01 AM 發表

龍巴因疫情減班,借車俾九巴都係減少損失嘅好辦法,因為巴士有使用年期限制,出左牌就要計算折舊。不過龍巴批車有行李架少左坐位,真係唔好放落長途線! ...
所以而家咪專揀36a 31b  7 2 202 呢d線行囉!
架車想行其他線都好似無電子牌

引用:
原帖由 14X14X 於 2020-10-20 10:46 AM 發表

所以而家咪專揀36a 31b  7 2 202 呢d線行囉!
架車想行其他線都好似無電子牌
其實九巴大把空氣線可以行龍運車

引用:
原帖由 3ASV211 於 2020-10-20 09:17 PM 發表

其實九巴大把空氣線可以行龍運車
有幾空氣呀???

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]