• 瀏覽: 4,084
  • 回覆: 33
Danny Green + Kuzma + KCP + picks換

正選:Rondo + Harden + James + AD + Howard

熱賣及精選
引用:
原帖由 居里超級fans 於 2020-10-16 05:58 PM 發表

Danny Green + Kuzma + KCP + picks換

正選:Rondo + Harden + James + AD + Howard
DG照袋15M!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 居里超級fans 於 2020-10-16 05:58 PM 發表

火箭: 可以唔要DG嗎?

戇尻才會交易,3個人已經1.2億,打三人籃球嗎?

引用:
原帖由 soilvvang 於 2020-10-16 06:25 PM 發表

戇尻才會交易,3個人已經1.2億,打三人籃球嗎?
就算3人1.2億都唔係問題, 開季前如果卡哇伊入湖人咪一樣係咁3個人加特例同老底組軍。

問題係就算湖人想冇籌碼換呀! 首輪簽已經係AD個trade度用晒啦, 湖人仲有乜可以交易呢?

Sorry 我完全唔覺得Jame Harden 係奪冠材料,一d鬥心都無,亦無隻手遮天既能力,免費送俾湖人都唔要啦
做主菜又唔夠班,做配菜又不懂配合
如果Harden去湖人可以做到Horward咁樣 ,咁就可以諗諗既,但都係太貴

引用:
原帖由 kelvinlhk2002 於 2020-10-16 07:33 PM 發表

Sorry 我完全唔覺得Jame Harden 係奪冠材料,一d鬥心都無,亦無隻手遮天既能力,免費送俾湖人都唔要啦
做主菜又唔夠班,做配菜又不懂配合
如果Harden去湖人可以做到Horward咁樣 ,咁就可以諗諗既,但都係太貴 ...
我都覺 harden 鬥心真係唔夠, 所以唔會話 WB 累街坊
cp3 可能就係睇到大家目標唔同, 出走 .....

餓狗搶屎,落狗屎,龍床不如狗竇,人唔笑狗都吠,打死狗講價
跟尾狗,門口狗,裝假狗,狗咬狗,落水狗,好狗唔攔路,狗眼看人低
烚熟狗頭,人多烚狗唔腍,掛羊頭賣狗肉,心肝當狗肺,夏至狗,阿崩叫狗
相反, WB 真係有 heart, 不過 high 過頭 

餓狗搶屎,落狗屎,龍床不如狗竇,人唔笑狗都吠,打死狗講價
跟尾狗,門口狗,裝假狗,狗咬狗,落水狗,好狗唔攔路,狗眼看人低
烚熟狗頭,人多烚狗唔腍,掛羊頭賣狗肉,心肝當狗肺,夏至狗,阿崩叫狗

回覆 引用 TOP

去同LBJ爭球權?

難分真與假 
人面多險詐 
幾許有共享榮華 
簷畔水滴不分差
無知井裡蛙 
徒望添聲價 
空得意目光如麻 
誰料金屋變敗瓦

回覆 引用 TOP

最強五人,延續王朝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MySamSam 於 2020-10-16 06:20 PM 發表

火箭: 可以唔要DG嗎?
吉祥物都唔要???

回覆 引用 TOP

唔想Harden去湖人,其實都夠人,後生練習多啲,提升技術應該夠再去衝冠

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2020-10-16 07:15 PM 發表

就算3人1.2億都唔係問題, 開季前如果卡哇伊入湖人咪一樣係咁3個人加特例同老底組軍。

問題係就算湖人想冇籌碼換呀! 首輪簽已經係AD個trade度用晒啦, 湖人仲有乜可以交易呢? ...
1.2億已爆上限,其他球員唔使簽??交幾多奢侈稅?
波普,朗度,大摩,魔獸又要加工資,鐵林都1500萬,還有簽表兄弟,2000萬的三分射手

引用:
原帖由 soilvvang 於 2020-10-17 09:33 AM 發表

1.2億已爆上限,其他球員唔使簽??交幾多奢侈稅?
波普,朗度,大摩,魔獸又要加工資,鐵林都1500萬,還有簽表兄弟,2000萬的三分射手
勇士呢4件加埋都1.3億啦! 老占39M, 鬍鬚佬41M, 一眉新約35M, 加埋1.15億咋!

玩得三巨頭, 仲想有KCP鐵林呢D高薪配角? 其他梗係特例同老底啦, 至於搵到乜野人, 咪等Pelinka諗囉, 你慌冇人降薪黎抱團咩!?

三巨頭115M, 中產9.2M, 雙年3.6M, 再加10個老底大約20M, 加埋1.48億, 大約交49M奢侈稅(即係好似下面個勇士roster咁上下), 即係加埋大概2億, 至於湖人肯唔肯俾, 你問我我問邊個?

至於點先可以換到鬍鬚佬, 先假設火箭個老闆同新GM係傻嘅, 湖人嘅乜野垃圾offer都肯要, 而且現有嘅湖人球員都好配合唔跳出合同乖乖地俾人用黎做換人籌碼, 湖人可以用鐵林 15.3M+AB 5M+McGee 4.2M+ Cook 3M + KCP 12M(先簽後換) 加埋39.5M用黎換41.4M嘅鬍鬚佬。

當然, 現實生活中火箭嘅FO唔係傻嘅, 其他人亦未必肯配合, 蕭華更加唔肯過你, 所以呢單野根本唔可能出現, 更毋需討論鬍鬚佬啱唔啱用黎夾占眉, 純粹FF吓。

附件

QQ截图20201017094433.png(332.37 KB)

2020-10-17 10:33 AM

QQ截图20201017095823.png(57.05 KB)

2020-10-17 10:33 AM

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2020-10-17 10:33 AM 發表

勇士呢4件加埋都1.3億啦! 老占39M, 鬍鬚佬41M, 一眉新約35M, 加埋1.15億咋!

玩得三巨頭, 仲想有KCP鐵林呢D高薪配角? 其他梗係特例同老底啦, 至於搵到乜野人, 咪等Pelinka諗囉, 你慌冇人降薪黎抱團咩!?

三巨頭115M, 中產9.2M, 雙年3.6M, 再加10個老底大約20M, 加埋1.48億, 大約交49M奢侈稅(即係好似下面個勇士rost ...
禁既市況,冇門票收入,紀念品又少,你認為各老板仲大手筆比奢侈稅??

洗到唔超奢侈稅界線就L就...139M

懂得入場是9品

懂得出場是1品

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]