• 瀏覽: 1,563
  • 回覆: 26
  • 追帖: 1
無聊搵嘢玩,用pc玩xgpu 試隻gears5,4k好靚

熱賣及精選
引用:
原帖由 Aimaeda 於 2020-10-16 11:59 PM 發表

無聊搵嘢玩,用pc玩xgpu 試隻gears5,4k好靚
較8K唔得咩?

引用:
原帖由 真。豐滿的豬豬 於 2020-10-17 12:07 AM 發表

較8K唔得咩?
唔得啊,2060都出唔到8k,隻game都無啦

引用:
原帖由 Aimaeda 於 2020-10-17 12:35 AM 發表

唔得啊,2060都出唔到8k,隻game都無啦
隻遊戲入面可能有得set8K解像度呢?

引用:
原帖由 真。豐滿的豬豬 於 2020-10-17 01:01 AM 發表

隻遊戲入面可能有得set8K解像度呢?
放心,係無架

引用:
原帖由 Aimaeda 於 2020-10-16 11:59 PM 發表

無聊搵嘢玩,用pc玩xgpu 試隻gears5,4k好靚11718793
我想問下,我朋友用pc可唔可以同我xbox 連線玩?

引用:
原帖由 annabb 於 2020-10-17 01:04 AM 發表

我想問下,我朋友用pc可唔可以同我xbox 連線玩?
我未試過啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Aimaeda 於 2020-10-17 01:02 AM 發表

放心,係無架
咁買8K有乜用?

引用:
原帖由 真。豐滿的豬豬 於 2020-10-17 02:17 AM 發表

咁買8K有乜用?
係未知嘅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 真。豐滿的豬豬 於 2020-10-17 02:17 AM 發表

咁買8K有乜用?
8k係睇片先有,玩係無嘅,就算電腦最強張 display card 都做唔到8 k遊戲畫面。

引用:
原帖由 terrywong25 於 2020-10-17 09:30 AM 發表

8k係睇片先有,玩係無嘅,就算電腦最強張 display card 都做唔到8 k遊戲畫面。
呢條片RTX2080ti都行到8K喎?
https://youtu.be/NVPiaOIEl_o

引用:
原帖由 terrywong25 於 2020-10-17 09:30 AM 發表

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 真。豐滿的豬豬 於 2020-10-17 09:44 AM 發表

呢條片RTX2080ti都行到8K喎?
https://youtu.be/NVPiaOIEl_o
你自己望下先,出到8 k遊戲,但只係推高顯示率,但其他數字就不段跌,由其係fps跌得最勁。
咁嘅情況你會玩8k?🤔

引用:
原帖由 terrywong25 於 2020-10-17 09:50 AM 發表

你自己望下先,出到8 k遊戲,但只係推高顯示率,但其他數字就不段跌,由其係fps跌得最勁。
咁嘅情況你會玩8k?🤔
其實好多遊戲就算唔係8K都唔會每秒鐘行足60fps...如果你有玩過你就會知道!而且外國D玩家放得片都係電腦專家級別!有晒配置俾你睇冇得作大人哋D屋企閒閒地都有部75吋以上大電視買部8K真係好小兒科!最後想講玩8K唔係難事足唔足格數係另一回事!

引用:
原帖由 真。豐滿的豬豬 於 2020-10-17 09:58 AM 發表

其實好多遊戲就算唔係8K都唔會每秒鐘行足60fps...如果你有玩過你就會知道!而且外國D玩家放得片都係電腦專家級別!有晒配置俾你睇冇得作大人哋D屋企閒閒地都有部75吋以上大電視買部8K真係好小兒科!最後想講玩8K唔係難事足唔足格數係另一回事! ...
我亦都知道d專家只係顯示俾大家睇,8k係出到,但現階段好少人用8 k黎玩遊戲.
的確現任好多遊戲機都出唔足4k fps60,所以玩家要承受lag嘅出況出現,或者係圖像減少等等。🤣🤣

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]