• 瀏覽: 9,030
  • 回覆: 116
  • 追帖: 4
上年十月裝修上年裝修完入伙,電磁爐用咗一個月已經壞咗。好彩當時有保養,德國寶嘅維修師傅都話你用咗一陣間就話不如我比換 部全新嘅俾你啦。

雖然我覺得無奈但係都覺得啲師傅都幾好人。 點知今年啱啱過咗保養期就開始點知今年啱啱過咗保養期就又壞!

上網見到啲人話用千幾二千整完之後都係好快壞返。 就算玩其他牌子都唔容易因為爐頭嘅位置比較細, 依都唔知點算

而家用緊嘅型號係GIC BD28B S
Size : 695x 390mm

大家識唔識一啲類似大細品質又好電磁爐? 最好要有兒童鎖,因為我屋企隻貓成日跳上去開咗個電磁爐

熱賣及精選
引用:
原帖由 alexishk 於 2020-10-17 09:30 AM 發表

上年十月裝修上年裝修完入伙,電磁爐用咗一個月已經壞咗。好彩當時有保養,德國寶嘅維修師傅都話你用咗一陣間就話不如我比換 部全新嘅俾你啦。

雖然我覺得無奈但係都覺得啲師傅都幾好人。 點知今年啱啱過咗保養期就開始點知今年啱啱過咗保養期就又壞!

上網見到啲人話用千幾二千整完之後都係好快壞返。 就算玩其他牌子都唔容易因為爐頭嘅位置比較細, 依都唔知點算

而家用緊嘅型號係GIC  ...
可以睇睇Pan記。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事

回覆 引用 TOP

德國野咁多年都冇改善,
我之前都以為來路係好野,
佢電子野係亞洲區唔掂,線路版受潮。

引用:
原帖由 希夷 於 2020-10-17 09:53 AM 發表

德國野咁多年都冇改善,
就算正式來路嘢响亞洲都未必叻晒,真係關天氣、濕度問題,有電子板就死快D
汽車界2B、1A已經係好例子。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 希夷 於 2020-10-17 09:53 AM 發表

德國野咁多年都冇改善,
"德國佬" 係大陸牌子,同德國完全無關係

貼牌寶。。只有一,兩樣是德國製造。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黑草羊 於 2020-10-17 10:11 AM 發表

"德國佬" 係大陸牌子,同德國完全無關係
咁要睇產地來源,
我買的boXX寫明德國製造。
唔掂囉。

回覆 引用 TOP

德國出工具、機械一流,例如第一部戰鬥機同潛艇,但電子嘢就麻麻。

引用:
原帖由 alexishk 於 2020-10-17 09:30 AM 發表

電磁爐點解唔用p記?

香港政局特色:一班賤人暗助一班癲人去煽動一班傻人出手做蠢事。賤人永遠坐在上游,唔使上身。
家有德國佬,吾會有煩惱,等奶野

回覆 引用 TOP

有人用十幾年都唔壞....有人一兩年就壞....真係撞手神

回覆 引用 TOP

我覺得bosch吾錯,用左3年都沒事

回覆 引用 TOP

引用:

佢有冇講係散熱唔夠定係邊到壞呢?建議去啲專赤電磁爐既公司睇睇佢地會有哂size,你度埋個開窿size最穩陣。

引用:

如果你有上開黎家居版就知德國佬產品質量好到............唔識講

回覆 引用 TOP

人有人緣
物有物緣
只歎有D牌子同港人無緣……

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]