• 瀏覽: 1,334
  • 回覆: 16
有個同事請假請足兩個月,期間醫生紙只有4張
返咗工唔夠10日又請假,到而家已經一個禮拜
今個月已經決定請個人代替佢,而家連俾信佢都冇機會

熱賣及精選
引用:
原帖由 kin1004 於 2020-10-17 10:57 AM 發表

依家炒唔到佢咩?

引用:
原帖由 東方珍珠 於 2020-10-17 11:27 AM 發表

依家炒唔到佢咩?
我都想請教下咁多位意見
之前嗰啲唔講
呢個禮拜請假第一日有醫生紙,之後5日都係whatsapp話自己發燒,但無send過醫生紙返嚟
我可唔可以而家WhatsApp佢一個月通知?

引用:
原帖由 kin1004 於 2020-10-17 11:42 AM 發表

我都想請教下咁多位意見
之前嗰啲唔講
呢個禮拜請假第一日有醫生紙,之後5日都係whatsapp話自己發燒,但無send過醫生紙返嚟
我可唔可以而家WhatsApp佢一個月通知? ...
佢喺間公司做咗幾耐?你係老闆?

引用:
原帖由 東方珍珠 於 2020-10-17 11:47 AM 發表

佢喺間公司做咗幾耐?你係老闆?
兩年左右,我係經理仔唧

引用:
原帖由 kin1004 於 2020-10-17 11:49 AM 發表

兩年左右,我係經理仔唧
明白,都幾難處理,佢請足兩個月假怕佢係癌症做唔到嘢。

引用:
原帖由 東方珍珠 於 2020-10-17 11:53 AM 發表

明白,都幾難處理,佢請足兩個月假怕佢係癌症做唔到嘢。
其實大家都知道係咩事啦,今個月返左工嗰幾日仲精神過我
不過我公司叫做補足俾佢走就算啦

引用:
原帖由 kin1004 於 2020-10-17 11:55 AM 發表

唔係癌病容易處理啲囉,炒佢囉,用WhatsApp通知唔知得唔得,問吓勞工處。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kin1004 於 2020-10-17 11:55 AM 發表

如果癌病炒佢好似不近人情咁,依家你哋知佢因咩事咁咪正式俾信通知佢。

引用:
原帖由 東方珍珠 於 2020-10-17 11:59 AM 發表

如果癌病炒佢好似不近人情咁,依家你哋知佢因咩事咁咪正式俾信通知佢。
我公司就係人情味太重
請假請足兩個月都未炒佢😂

引用:
原帖由 kin1004 於 2020-10-17 12:01 PM 發表

我公司就係人情味太重
請假請足兩個月都未炒佢😂
明白但知道對方係癌症炒佢難做啲。

回覆 引用 TOP

隨時成間公司摺埋...不用炒人...

引用:
原帖由 ke2011 於 2020-10-17 12:18 PM 發表

隨時成間公司摺埋...不用炒人...
呢位師兄,何出此言?🤔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kin1004 於 2020-10-17 10:57 AM 發表

病人都打壓會比人告

引用:
原帖由 kwma 於 2020-10-17 12:40 PM 發表

病人都打壓會比人告
發燒發左兩個月,醫院都冇去過
加埋得4日醫生紙,如果咁都叫打壓,絶對歡迎勞工署介入幫忙

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]