• 瀏覽: 16,129
  • 回覆: 193
  • 追帖: 2
終於到我去食,感覺比以住嘅蟹主題失色,但考慮到大部分客人應該都有折,價錢比以往平,所以都理解嘅

P.S.由於我遲到,所以影唔到靚相,請諒

蟹主題有佢出場,西貢海鮮主題都有佢出場

加菲蟹,冇食唔知好唔好

麵包蟹,冇食唔知好唔好

長腳蟹,我覺得佢嘅長腳蟹比好多其他餐廳自助餐供應嘅長腳蟹鮮甜

亞拉斯加蟹,回本靠佢,品質唔錯,只係供應有少少追唔上,要食到最粗嘅蟹腳就要看緣份

龍蝦,我冇食,但朋友話好吃

蝦,冇食,但估計應該唔差

麵包及沙律

凱撒沙律及蕃茄

兩款煙三文魚

請往樓下繼續

熱賣及精選
繼續

各式火腿

中式冷盆,醉雞味道差咗

刺身

即制壽司,另外還有即制手卷

以住有釀蟹蓋,今年冇咗,變咗呢個蟹肉蝦膠粟米餅,雖然都好食,但係當然冇釀蟹蓋咁吸引,而且佢下午茶自助餐都有類似嘅蝦餅食,冇咗獨特性

佢嘅炒蟹嘅蟹肉永遠都黐住個殼,對我來說唔食冇損失

比較滿意的菜式,炒得夠乾身,味道也不錯

對我來說主角係墊底嘅河粉,可惜今次覺得比之前食過嘅差,冇乜花雕味

常規食品海參燴鮑魚

佢嘅花膠有時會腥,可免則免啦

請往樓下繼續

繼續

唔睇食物牌都唔知係蟹粥

叉燒、片皮鴨及乳鴿

燒羊架、燒牛肉及焗三文魚

印度食品

西式食品

粉麵檔有好多人都話正嘅雲吞

但我覺得冇大地魚嘅雲吞,無論入面隻蝦有幾大隻都係冇靈魂

鰻魚手卷,即叫即做夠晒正,下次要叫師傅加玉子

有緣係會食到粗蟹腳嘅

朋友被大蟹鋏吸引,結果蟹肉咪又係黐殼

請往樓下繼續

最後甜品

多謝收看

蟹主題正呀,呢餐筆直要幾多到?

霸定位支持貴人

引用:
原帖由 happykinghk 於 2020-10-17 03:37 PM 發表

蟹主題正呀,呢餐筆直要幾多到?
冇記錯嘅話平日$778+,假日$828+

引用:
原帖由 dtw 於 2020-10-17 03:42 PM 發表

霸定位支持貴人
多謝w兄捧場

睇着就想食

強!選擇超多,比着我行完一圈,都唔知從邊度開始

睇過當食左
『真係好好味』

好鮮美

引用:
原帖由 doraamo 於 2020-10-17 03:21 PM 發表

終於到我去食,感覺比以住嘅蟹主題失色,但考慮到大部分客人應該都有折,價錢比以往平,所以都理解嘅

兩款煙三文魚

請往樓下繼續 ...
金鐘有富貴飯堂果間X豪

[一] 嚴禁宣傳,連結其他論壇/討論區或商業網頁

所有相同性質之綜合論壇或討論區均嚴禁宣傳。
不論在頭像,簽名檔,文章或短消息中,用任何形式的傳播來指示其他途徑;以顯示途徑指示/暗示會員可獲得其他途徑接觸別的論壇;蓄意張貼被過濾網頁,或未經網主同意的廣告或牟利網頁都屬犯規。

犯上述之版規者可被即時禁訪而不作任何通知。
本論壇管理員有權拒絕或制止任何網站連結,如被警告後再犯,等同廣告/宣傳論壇處理。
引用:
原帖由 doraamo 於 2020-10-17 03:21 PM 發表

蟹主題有佢出場,西貢海鮮主題都有佢出場

加菲蟹,冇食唔知好唔好

麵包蟹,冇食唔知好唔好

長腳蟹,我覺得佢嘅長腳蟹比好多其他餐廳自助餐供應嘅長腳蟹鮮甜

1172 ...
多謝您分享呀 MO

一位冇乜頭髮樣貌普通的肥佬
引用:
原帖由 doraamo 於 2020-10-17 03:52 PM 發表

多謝w兄捧場
一定要嘅
你覺得乜嘢最好呢?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]