• 瀏覽: 1,030
  • 回覆: 13
  • 追帖: 1
屋企盞燈壞左,唔知點整
岩岩壞果時係難開,開好幾次先有一次著燈
我諗唔係燈板問題,如果燒都係啲燈泡燒左,唔會成個著唔到呱><
唔知係咪驅動器壞左? 唔知點整T,T

盞燈千幾蚊係淘大商場買
所以想維修唔想買新
間鋪頭已經執左,有冇人知間鋪咩名???
謝謝

附件

20201015_165128.jpg(130.54 KB)

2020-10-17 08:04 PM

引用:
原帖由 冰x 於 2020-10-17 08:04 PM 發表

屋企盞燈壞左,唔知點整
我諗唔係燈板問題,如果燒都係啲燈泡燒左,唔會成個著唔到呱><

盞燈千幾蚊係淘大商場買
所以想維修唔想買新
謝謝 ...
維修隨時貴過買新
識揾就2佰零蚊一盞連人工都唔貴。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 冰x 於 2020-10-17 08:04 PM 發表

屋企盞燈壞左,唔知點整

盞燈千幾蚊係淘大商場買
所以想維修唔想買新
謝謝 ...
只要你有帳號...買什麼也可能.....

https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z09.2.0.0.622d2e8dST4HDv&id=537462400671&_u=h3gtenkn47a8

“一個人雖然作案未遂或尚未作案,但是只要有過這個心思,就是該死”

回覆 引用 TOP

修理貴過買新
橫掂是明線,求其買隻新燈

回覆 引用 TOP

燈板火牛成套買會平個只買火牛
反正兩樣用了好耐會老化
你可能未必識換
L E D燈無換燈膽尼回事
是成塊電子板換
要整下電線

換燈還是換燈板+火牛
問下師父價錢

如果買百元二百元的大陸燈
燈板+火牛最$1O0多少少
換新燈有著數˙

http://h50178.www5.hp.com/support/EM921PA/solve/112920.html?jumpid=reg_R1002_TWZH
http://h50178.www5.hp.com/support/D8150A/faqs/54626.html

回覆 引用 TOP

換一塊燈板就搞掂,底有磁石,接線貼落去就得,只需兩分鐘就可換上好簡單,會送埋小接線頭一貼即掂,淘寶¥35 , 如果在鴨寮街買70-100元

引用:

屋企盞燈壞左,唔知點整

盞燈千幾蚊係淘大商場買
所以想維修唔想買新
謝謝 ...
你影張相上淘寶可能只賣百幾蚊

回覆 引用 TOP

簡單啲十皮換過燈座, 再擰過飛利X飛碟型LED仲正

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nslaw1100@gmail 於 2020-10-18 12:05 AM 發表

換一塊燈板就搞掂,底有磁石,接線貼落去就得,只需兩分鐘就可換上好簡單,會送埋小接線頭一貼即掂,淘寶¥35 , 如果在鴨寮街買70-100元
頂佢個肺.......就係因為鴨寮街食水太深.....
所以我而家乜7都淘寶落嚟....

“一個人雖然作案未遂或尚未作案,但是只要有過這個心思,就是該死”

回覆 引用 TOP

整都嘥氣

回覆 引用 TOP

禾見呢啲底燈cup上去

喺鴨記實體店賣百幾 睇幾大個同功能乜牌子

禾盞燈就冇左白光色 得黃黃地嘅燈 搖控又壞埋

仲未死曬

吾換住啦

回覆 引用 TOP

淘過支都唔使3舊啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2020-10-17 08:23 PM 發表

維修隨時貴過買新
識揾就2佰零蚊一盞連人工都唔貴。
agree x 2
一係去淘佬搵吓

回覆 引用 TOP

謝謝各位大大
我搵番間鋪啦, 鑽石山有分店
係火牛壞左, 換左個新
自己按裝上去, 原來真係好容易

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]