• 瀏覽: 3,508
  • 回覆: 27
先講客隊 , 紅軍中場有泰亞高加盟後勁左唔少 , 最明顯就係係下半場 , 其本上控制哂中場 , 進攻上他有2,3腳波都好"毒" , 透左兩,三個對手傳比隊友 ; 而主隊有占士加盟 , 但感覺上佢有少少似初加盟阿仙奴的奧斯爾 , 後者慶幸當時有個卡素拿配合到佢 , 但現時的占士 , 中場隊友大部分都係工兵 , 就算係高美斯,施古臣等人 , 我認為係進攻上對成隊波幫助唔大

比起阿仙奴等隊流行後場慢慢進攻 , 本場比賽兩隊門將都係大腳 , 但最大差別就係高空波第二球落點 , 紅軍係贏哂 , 呢一樣都係佢地下半場佔優的最大關鍵。

而今場波有個重要轉折點就係雲迪克傷左 , 相信唔少人都同我一樣當時對紅軍的感覺就係成隊波後防降左一級 , 畢竟換出黎的高美斯明顯不在狀態 , 點知真係一換出黎就出事 , 而相信有唔少人都認為紅軍無左雲迪克後 , 拖肥糖有機會反勝 , 但老天爺彷彿和拖肥糖開了個玩笑 , 轉個頭右閘高文拉傷腳筋 , 剛加盟的賓葛菲特首次代表球隊上陣 , 佢雖然在上季代表諾域治有30場英超比賽經驗 , 但都係踢中堅 , 今次去頂右閘位明顯乏力 , 但是要防守文尼已手忙腳亂 , 但不要提進攻 , 所以過去幾場拖肥糖依賴的兩邊傳中進攻上 , 得返左路進攻 , 而且更重要的是捉到鹿唔識脫角 , 進攻上太拖泥帶水 , 像追和2:2的一球簡簡單單2腳傳球 , 後場直傳至前場 , 前場傳中至禁區 , 看一看利雲踢起上黎面對紅軍中堅根本就係屈機(成個中堅賓咁勁) , 偏偏拖肥糖又喜歡在兩邊差一輪先傳中 , 差得黎紅軍友仔都搵哂禁區。

利物浦方面 , 明顯無運 , 其實係進攻上排除狀態不佳的費明奴 , 文尼同沙拿都好FIT , 由其前者 , 我好懷疑係佢身體勁 , 還是英國的醫療勁 , 反正他受感染新肺後 , 我完全睇唔出對佢體能有咩影響 , 最後佢助攻軒達臣個球OFFSIDE......無野好講了......

呢場波 , 兩隊都各有優點同缺點 , 但下半場的調整紅軍明顯佔了優勢 , 不能全取3分其實除了無運當然還有碧福特神救 , 拖肥糖要爭冠還有很長的路要走 , 現實點還是殺入前四。

熱賣及精選
引用:
原帖由 藍斯貝利 於 2020-10-17 09:59 PM 發表

先講客隊 , 紅軍中場有泰亞高加盟後勁左唔少 , 最明顯就係係下半場 , 其本上控制哂中場 , 進攻上他有2,3腳波都好"毒" , 透左兩,三個對手傳比隊友 ; 而主隊有占士加盟 , 但感覺上佢有少少似初加盟阿仙奴的奧斯爾 , 後者慶幸當時有個卡素拿配合到佢 , 但現時的占士 , 中場隊友大部分都係工兵 , 就算係高美斯,施古臣等人 , 我認為係進攻上對成隊波幫助唔大

比起阿仙奴等隊流行後 ...
英超VAR唔掂唔洗講,利物浦今場和咗,但都好樂觀, T6真係填補中場欠缺創造力,唔洗淨係靠三叉戟同兩閘,H14,T6,F3真係配搭好,各有功能,當對強隊可能用W5代替T6增加強度去搶中場,唯一擔心係中堅問題M32表現可以,但成日傷,Gomez表現仲差過上年,當V4傷咗,就出現今場情況入完又失,加埋A1又傷,當利物浦唔可以拉開兩球就可能失分

愛華頓好波

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 decision123 於 2020-10-17 10:33 PM 發表

4號個廢柴晨早申請返屋企打機
打機好過蜜瓜亞去打人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 藍斯貝利 於 2020-10-17 09:59 PM 發表

比起阿仙奴等隊流行後 ...
愛華頓今季有進步,但要爭前四仍然末夠,前鋒線一流,但中場,後方,龍門仲差d,不及第一級利物浦,曼城,第二級熱刺,車仔,阿仙奴,同曼聯,狼隊,李城係第三級

買左愛華頓100蚊WIN

搜尋▾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 decision123 於 2020-10-17 10:33 PM 發表

4號個廢柴晨早申請返屋企打機
出場打機係咪好過在場拉隊友先?😂😂😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sonofea 於 2020-10-17 10:31 PM 發表

愛華頓好波

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sonofea 於 2020-10-17 10:31 PM 發表

愛華頓好波
VAR好波D

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LimaW 於 2020-10-17 10:24 PM 發表

英超VAR唔掂唔洗講,利物浦今場和咗,但都好樂觀, T6真係填補中場欠缺創造力,唔洗淨係靠三叉戟同兩閘,H14,T6,F3真係配搭好,各有功能,當對強隊可能用W5代替T6增加強度去搶中場,唯一擔心係中堅問題M32表現可以,但成日傷,Gomez表現仲差過上年,當V4傷咗,就出現今場情況入完又失,加埋A1又傷,當利物浦唔可以拉開兩球就可能失分 ...
利記體毛越位......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LimaW 於 2020-10-17 10:24 PM 發表

英超VAR唔掂唔洗講,利物浦今場和咗,但都好樂觀, T6真係填補中場欠缺創造力,唔洗淨係靠三叉戟同兩閘,H14,T6,F3真係配搭好,各有功能,當對強隊可能用W5代替T6增加強度去搶中場,唯一擔心係中堅問題M32表現可以,但成日傷,Gomez表現仲差過上年,當V4傷咗,就出現今場情況入完又失,加埋A1又傷,當利物浦唔可以拉開兩球就可能失分 ...
第二球失球波雲迪克響度會頂走.....

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-10-17 11:00 PM 發表

第二球失球波雲迪克響度會頂走.....
第二球Gomez睇波唔嘜人,R26輸身材冇計

回覆 引用 TOP

引用:

今場有T6在,見H14好肯走上前,亦有多次埋門...我覺得好似釋放埋H14...唔錯
G12...無法...質素問題...佢連跳起同卡法路雲爭頂都無...

引用:
原帖由 Matt1221 於 2020-10-18 12:26 AM 發表

今場有T6在,見H14好肯走上前,亦有多次埋門...我覺得好似釋放埋H14...唔錯
G12...無法...質素問題...佢連跳起同卡法路雲爭頂都無...
個身位比人食晒,跳條毛咩

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]