• 瀏覽: 2,646
  • 回覆: 45
  • 追帖: 1
作為反占湖迷我有以下回應:
4)超長職業生涯顛峰?
上屆已睇得出走下坡,由佢帶著班young core連季後賽參賽機會都冇,今屆唔係有AD相信冇可能champ!不過人地見你鍾意做大佬又就黎退休,咪讓比你不停刷數據奪FMVP囉!
3)幫三隊不同球隊champ好勁?幫一隊三奪總冠軍一樣勁,意義更大,幫三隊不同球隊champ即係不斷抱團,球隊成績少少下滑即刻走人!
2)一個球員有冇影響力唔係浄係睇佢數據亮唔亮麗,夏登韋斯卜克數據都亮麗,最重要睇下帶唔帶得起一d唔起眼既球員打得起!Jordan champ 左幾廿年,人地都仲只係記得有個Pipen/洛文,其他球員根本名都冇人記起,呢d先係神!
1)落後1:3反cup有何了不起,落後0:3反cup或者有故講下既!落後1:3根本就已經係廢既表現,咁都有得吹噓!仲未計個屆勇士被球證吹死,職業生涯兩次Final被橫掃0:4!Final食蛋兩次,已經註定你冇可能超越神!
0)佐敦臨老之年加盟一隊實力一般既球隊過下波癮、帶下新人,LBJ只會繼續抱團,抱到自己第七次champ佢至會退落黎,到時會有fans話佢終於超越Jordan!
論面皮之厚度,LBJ真係籃球界GOAT!

娛樂
熱賣及精選
撐占士係GOAT果D人寫既理由真係膠到震

回覆 引用 TOP

咁佢都算係goat既,可惜佢對上仲有個god, 就係mj。

回覆 引用 TOP

4)超長職業生涯顛峰?
上屆已睇得出走下坡,由佢帶著班young core連季後賽參賽機會都冇,今屆唔係有AD相信冇可能champ!不過人地見你鍾意做大佬又就黎退休,咪讓比你不停刷數據奪FMVP囉!
上季未傷前湖人都排第4,傷後只得返4成加上球隊己經亂哂,AD都係有LEBRON 先黎3)幫三隊不同球隊champ好勁?幫一隊三奪總冠軍一樣勁,意義更大,幫三隊不同球隊champ即係不斷抱團,球隊成績少少下滑即刻走人!
問題3隊都係末有JAMES時成績都差過JAMES帶隊時2)一個球員有冇影響力唔係浄係睇佢數據亮唔亮麗,夏登韋斯卜克數據都亮麗,最重要睇下帶唔帶得起一d唔起眼既球員打得起!Jordan champ 左幾廿年,人地都仲只係記得有個Pipen/洛文,其他球員根本名都冇人記起,呢d先係神!
你無咩睇波姐,朗夏巴,眼鏡蛇,KERR呢D 都名將1)落後1:3反cup有何了不起,落後0:3反cup或者有故講下既!落後1:3根本就已經係廢既表現,咁都有得吹噓!仲未計個屆勇士被球證吹死,職業生涯兩次Final被橫掃0:4!Final食蛋兩次,已經註定你冇可能超越神!
1:3 如果係其他隊就話,但果隊係史上最佳球隊咁就係經典 果年明顯球證偏幫哂勇士 , 相反MJ 對D隊全都係垃圾加上LBJ 末試過一輪遊,所以MJ比唔上LBJ
0)佐敦臨老之年加盟一隊實力一般既球隊過下波癮、帶下新人,LBJ只會繼續抱團,抱到自己第七次champ佢至會退落黎,到時會有fans話佢終於超越Jordan!
當年巫師陣容都強,但MJ 組織能力廢,仲要球霸累全家
論面皮之厚度,LBJ真係籃球界GOAT!
你唔接受現實姐

引用:
原帖由 yulok_26 於 2020-10-17 10:41 PM 發表

4)超長職業生涯顛峰?
3)幫三隊不同球隊champ好勁?幫一隊三奪總冠軍一樣勁,意義更大,幫三隊不同球隊champ即係不斷抱團,球隊成績少少下滑即刻走人!
2)一個球員有冇影響力唔係浄係睇佢數據 ...
其實,第一日佢離開騎士去抱團,巳註定無法起越MJ,就算今日佢巳經有十隻指環,地位也在MJ之下,
你去抱一班強實力隊友,只証明你對自己的球技和領軍能力無信心,一開始就活在MJ陰影之下,怕唔夠時間超越佐敦紀錄.今年第4冠又話要得到尊重,超級巨星抱大團又係你行先,4個冠軍又在手啦,人家尊唔尊重你,唔係你開口就迫得到㗎!

引用:
原帖由 yulok_26 於 2020-10-17 22:41 發表 
...

職業生涯兩次Final被橫掃0:4!
MJ 職業生涯兩次第一圈被橫掃,係咪因為唔喺 final, 所以要表揚?

入final 被橫掃係壞事,反而一輪遊被橫掃係好事,因為D只睇 final 嘅無知婦孺就唔知,可以唔計。

引用:
原帖由 BSKTGOAT 於 2020-10-18 09:42 AM 發表

4)超長職業生涯顛峰?
上季未傷前湖人都排第4,傷後只得返4成加上球隊己經亂哂,AD都係有LEBRON 先黎3)幫三隊不同球隊champ好勁?幫一隊三奪總冠軍一樣勁,意義更大,幫三隊不同球隊champ即係不斷抱團,球隊成 ...
當年巫師有咩勁隊友,你UP黎聽下,9UP當秘笈呢樣野,你同F君真係有得揮,香討多傻仔,定還是根本係同一個人黎?

引用:
原帖由 BSKTGOAT 於 2020-10-18 09:42 AM 發表

4)超長職業生涯顛峰?
上季未傷前湖人都排第4,傷後只得返4成加上球隊己經亂哂,AD都係有LEBRON 先黎3)幫三隊不同球隊champ好勁?幫一隊三奪總冠軍一樣勁,意義更大,幫三隊不同球隊champ即係不斷抱團,球隊成 ...
從你講果句MJ對啲隊全部都係垃圾嚟
就睇得出你係幾撚咁戇鳩無知可撚憐
其實占士幫湖人事隔十年後奪冠真係一件好值得恭喜同埋好值得人尊重嘅事
唔該你摺撚埋唔好再喺度醜化占士
定還是你條仆街係占黑引刀
係嘅話更加之唔該你摺撚埋

入呢個版多嘅師兄
見到呢個濕鳩BGOAT同埋F7
唔該真係無視佢哋
唔撚好同佢哋顛

引用:
原帖由 sachiel00 於 2020-10-18 11:34 AM 發表

從你講果句MJ對啲隊全部都係垃圾嚟
就睇得出你係幾撚咁戇鳩無知可撚憐
其實占士幫湖人事隔十年後奪冠真係一件好值得恭喜同埋好值得人尊重嘅事
唔該你摺撚埋唔好再喺度醜化占士
定還是你條仆街係占黑引刀
係嘅話更加之唔該你摺撚埋

入呢個版多嘅師兄
見到呢個濕鳩BGOAT同埋F7
唔該真係無視佢哋
唔撚好同佢哋顛 ...
全世界都知當年JORDAN既對手個個都係歷史級既超巨,而家果咋根本唔入流

我嚴重懷疑佢地係同一個人黎,向好方面諗,精神病患者只係一少數人;如果佢地係唔同既人,咁我真係為現今香港覺得可悲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yulok_26 於 2020-10-17 10:41 PM 發表

4)超長職業生涯顛峰?
MJ 唔係加盟一隊實力一般既球隊,係一隊東岸尾二球隊。

回覆 引用 TOP

引用:

4)超長職業生涯顛峰?
如果今年LBJ輸左,可能會少D呢類帖,一champ左呢類帖就日日出。
講番轉頭,LBJ人生最失敗一仗係當年對小牛G2,在大幅領先下輸左果場,比人打順左輸42,若非輕敵,當年在Heat已完成3 Peak壯舉,扺屌!
利申:我係支持LBJ嘅!

王風雷
龍虎門Big5
王降龍之子
白蓮教月聖使
暗黑冰火七重天

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 trespasser42 於 2020-10-18 09:58 AM 發表

其實,第一日佢離開騎士去抱團,巳註定無法起越MJ,就算今日佢巳經有十隻指環,地位也在MJ之下,
你去抱一班強實力隊友,只証明你對自己的球技和領軍能力無信心,一開始就活在MJ陰影之下,怕唔夠時間超越佐敦紀錄.今年第4冠又話要得到尊重,超級巨星抱大團又係你行先,4個冠軍又在手啦,人家尊唔尊重你,唔係你開口就迫得到㗎! ...
你已得到我既尊重

娛樂
引用:
原帖由 showtime2017 於 2020-10-18 10:00 AM 發表

MJ 職業生涯兩次第一圈被橫掃,係咪因為唔喺 final, 所以要表揚?

入final 被橫掃係壞事,反而一輪遊被橫掃係好事,因為D只睇 final 嘅無知婦孺就唔知,可以唔計。 ...
其實只係分別在公牛打咗六年無成績,仍留在公牛,最終在公牛取得成就
一個就在騎士打咗七年無成績,就去抱團,最終十年總決賽,4個總冠軍
這就是大家一開始都失敗,關健是大家用甚麼方法取得成功

引用:
原帖由 yulok_26 於 2020-10-18 02:41 PM 發表

你已得到我既尊重
多謝,我並不是話LBJ不直得尊重,只係拿他和MJ比就太不可能了
如果卡爾馬龍一開始去抱公牛,相信巳有幾隻冠軍指環了,但怎可說他是偉大球員
要超越波神,偉大球員是基本要求
LBJ巳有4隻指環,但佢自己都知道未有得到應有尊重,大家都應知點解.佢自己更加知點解

引用:
原帖由 trespasser42 於 2020-10-18 14:42 發表

其實只係分別在公牛打咗六年無成績,仍留在公牛,最終在公牛取得成就
一個就在騎士打咗七年無成績,就去抱團,最終十年總決賽,4個總冠軍
這就是大家一開始都失敗,關健是大家用甚麼方法取得成功 ...
我理Q得佢地係咪抱團,我亦唔係企喺詹皇係GOAT 嘅一邊。

但用得「橫掃」呢個嘅  argument,就要準備畀人反駁,好明顯樓主唔熟識公牛歷史。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]