• 瀏覽: 1,294
  • 回覆: 5
話說九巴上水廠好耐以前係和合石火葬埸新增泊左泊位比收工車叫78K同79K字軌夜更車長泊入去,等第二朝早更車長取車。早更車長好少少,一坐完員接可以立即拎架車走。夜更就慘啦,夜晚收工擺抵架車喺和合石之後就要自己走,好彩d有員接車你走,出番大埔或者返北區,唔好彩你就要沿住橋頭路行出九龍坑搭73。仲有,一定要行得快,否則73尾車走左你就要喺和合石過夜。九巴以前試過有276A,279X 76K,270a,70k,73,73A,79k,78k同A43。整整下得78K同79K擺和合石,但夜更車長好多時一聽收和合石就立即鋤假甚至劈車。其實九巴應該要改字軌擺華明,祥華或者大埔工業邨,叫人收工收和合石,叫人去死咩

附件

20201018_002042.jpg(171.19 KB)

2020-10-18 01:28 AM

20201018_001653.jpg(328.87 KB)

2020-10-18 01:28 AM

回覆 引用 TOP

早夜更收8:00pm至12:00am就沒有問題

引用:
原帖由 pycicamn 於 2020-10-18 02:24 AM 發表

早夜更收8:00pm至12:00am就沒有問題
留意,係夜晚收和合石同橋頭路,人都無,擺明叫車長行銘賢路落華明轉車或者橋頭路落九龍坑轉73/73A。九巴搵車長笨就叻,最近行一公里。

本人為巴士迷專區吹水區會員

回覆 引用 TOP

我認為去和合石收工無咩問題
但要行好遠至出到大路搭車就唔係幾好囉

回覆 引用 TOP

將軍澳工業邨都係
夜晚十點後好多九巴泊入去
兩年前果度未有98同796X
唯一果兩條全日線298E同797M係八點就開尾車
泊完車之後走都幾慘

回覆 引用 TOP

大把朋友仔搭尾班車陪你