• 瀏覽: 32,797
  • 回覆: 402
  • 追帖: 4
我自己做生意嘅,
今年年頭全港缺口罩,
我舖頭就因為一早入左d貨,
然後每盒$80賣曬比朋友(當時全港賣緊$150盒右左)

之後有個死黨show比我睇,有班黃絲朋友係另一個group鬧我:

「平時一盒口罩先$50 ,成本價一定仲平,擺明收貴我哋」

「不懷好意」

「啲口罩又咪係大陸入貨」

「要多一盒都唔得,懶巴閉」

「住我隔離都唔攞埋落我樓下比我」

我聽到真係火滾,做好心仲要俾人鬧。

全港缺貨,班貨比班大帝用,
有$150盒唔賣,半價賣俾佢哋,賺少幾萬,都比佢哋話賺佢哋錢。

鬧我嗰班全部都係黃色,自此之後我就睇清左黃絲思想:

- 所有嘢只係單方面思考,唔會喺第二面諗

- 表面「公平公正」,實際只係為自己爭取利益

- 唔幫佢哋幫倒盡,就係佢哋敵人

熱賣及精選
只要囗講公義及民主,做任何事都冇錯

關黃藍事咩?😅係無朋友覺得你有誠信喎😅

引用:
原帖由 9uphero 於 2020-10-18 02:20 AM 發表

我自己做生意嘅,
今年年頭全港缺口罩,

之後有個死黨show比我睇,有班黃絲朋友係另一個group鬧我:

「不懷好意」

我聽到真係火滾,好人當賊扮。
全港 ...
我在這裏訪問你.......請你說出黃與藍的分別......
你唔答我或者講不出重點...證明你只是在鳩噏...

“一個人雖然作案未遂或尚未作案,但是只要有過這個心思,就是該死”
賣平D又唔得賣貴D又唔得
佢地話最好免費比佢地,等佢地搵錢

哈哈哈
下次半價賣奶罩咪得lo

藍人普遍有感恩心,知道幸福唔係必然。

黃人相反。

引用:
原帖由 9uphero 於 2020-10-18 02:20 AM 發表

我自己做生意嘅,
今年年頭全港缺口罩,

「不懷好意」

全港 ...
賣$80一定係貴咗$30,
因為原本都係$50啫嘛!
而賣$150就一定係貴咗$100。
所以開價$80和$150都會被鬧。

開價$100就啱啱好,
可以說成所賺的$50,
是用來入貨用。

🤣😂😆🍜🥣🍧🍨🥧🎂🍫🍬🍭🍡🍯🍮
▶️買膠紙,我只買中國的3M,因為其他的用唔到。

回覆 引用 TOP

仲未遲

回覆 引用 TOP

黃人淨係想坐享其成,一d上進心都冇,話你80蚊盒賣得貴搵佢地笨實,咁鬼叻自己出去搵平過80蚊盒囉

一開始同佢地講啲錢係捐比612基金。咁就算過數9次都OK架

回覆 引用 TOP

引用:

我自己做生意嘅,
今年年頭全港缺口罩,

「不懷好意」

全港 ...
1句反問:咁!!!其實當初,你地又要買?可以唔買 架!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 law31 於 2020-10-18 03:12 AM 發表

我在這裏訪問你.......請你說出黃與藍的分別......
你唔答我或者講不出重點...證明你只是在鳩噏...
黃人暴力,唔驚犯法,視法律已無物,不知足。
藍人驚死,驚犯法,知足。

引用:

我自己做生意嘅,
今年年頭全港缺口罩,

「不懷好意」

全港 ...
佢話免費仲好,你賺不如我賺

錢是萬能 也是萬惡根源

朋友是愛瓈出賣嘅

風火雷電,儒道佛
窮兇極惡,仁義心

我是雷 我是火 邪我本性 神是我
雷火邪神

合金鋼不堅 中子彈何難
群英攻科技 敢破世上關

老子人間無著處,一樽來作橫山主。

回覆 引用 TOP

曱甴黑暴黃仆街衰到無人有,死全家!

回覆 引用 TOP

主題標籤 #口罩
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]