• 瀏覽: 6,460
  • 回覆: 244
  • 追帖: 1
晏晝一家人出去做啲嘢,做完晒就決定去嘆個下午茶,但結果係

先嚟一個俄國牛面珠墩蛋包飯,一般好多人會偷雞用蕃茄醬嚟做,但呢間一入口就食出係用咗傳統做法~酸忌廉!個汁比一般蕃茄醬濃同鮮味,最重要係可以食到牛肉嘅鮮👍第二樣抵讃當然係用牛面珠墩取代一般牛柳絲,牛面珠墩都唔使我介紹你哋都知道係咩口感!奄列蛋亦煎得恰到好處有流心嘅效果👍

第二樣叫咗個韓式微辣炸雞,末必比得上韓式炸雞專門店,但係現炸嘅雞,外皮脆肉多汁用熱辣辣嚟形容佢一啲都唔過份!因為係去骨雞關係所以對手唔使食到污糟邋遢👍

食咗啲咁濃味嘅食物最後當然要食個甜品,日式疏乎厘班戟配上伯爵茶軟雪糕同埋朱古力醬,因為小朋友唔喜歡有醬汁所以變成另上,有啲影響咗賣相!班戟口感非常鬆軟,入口即溶而且蛋味濃郁再配上伯爵茶軟雪糕,一冷一熱嘅感覺可以話係無懈可擊嘅絕配!👍
一家人邊食邊傾,一個愉快嘅週末就係咁悄悄地溜走。疫情令到我哋少咗出街食嘢但係同一時間令到我哋珍惜每一次係外面同家人食嘢嘅機會,珍惜食物珍惜眼前人。

熱賣及精選
引用:
原帖由 薏米水 於 2020-10-18 08:29 AM 發表

食咗啲咁濃味嘅食物最後當然要食個甜品,日式疏乎厘班戟配上伯爵茶軟雪糕同埋朱古力醬,因為小朋友唔喜歡有醬汁所以變成另上,有啲影響咗賣相!班戟口感非常鬆軟,入口即溶而且蛋味濃郁再配上伯爵茶軟雪糕,一冷一熱嘅感覺可以話係無懈可擊嘅絕配!👍
一家人邊食邊傾,一個愉快嘅週末就係咁悄悄地溜走。疫情令到我哋少咗出街食嘢但係同一時間令到我哋珍惜每一次係 ...
好正喎🤩🤩

引用:
原帖由 miumiutravel 於 2020-10-18 08:35 AM 發表

好正喎🤩🤩
呢餐都幾滿意,乜你咁早起身?早晨呀!

味道冇得頂.

想食。

引用:
原帖由 床上粉紅的結他 於 2020-10-18 08:44 AM 發表

味道冇得頂.
唔錯!可以一戰!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 酒店污濁的盡頭 於 2020-10-18 08:45 AM 發表

想食。
想食就去食

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 薏米水 於 2020-10-18 08:29 AM 發表

一家人邊食邊傾,一個愉快嘅週末就係咁悄悄地溜走。疫情令到我哋少咗出街食嘢但係同一時間令到我哋珍惜每一次係 ...
水水,早晨,
下午茶結局相當好,美食加上家庭樂,飽足、開心又溫暖。

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
引用:

食個咁嘅下午茶
什麼煩惱都無哂

引用:
原帖由 晚間奇怪女俠 於 2020-10-18 08:53 AM 發表

食個咁嘅下午茶
什麼煩惱都無哂
鮑鮑,早~

你都食返個啦。

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 bobo_wong 於 2020-10-18 08:53 AM 發表

水水,早晨,
下午茶結局相當好,美食加上家庭樂,飽足、開心又溫暖。
早晨呀雲雲,其實出去外面先知道家庭樂,其他的都唔係啲咩重要野你今日啲早餐呢

引用:
原帖由 晚間奇怪女俠 於 2020-10-18 08:53 AM 發表

食個咁嘅下午茶
什麼煩惱都無哂
早晨呀女俠,食咗早餐未呀?八哥起身末呀?佢有冇大咗呀?

引用:
原帖由 薏米水 於 2020-10-18 08:57 AM 發表

早晨呀雲雲,其實出去外面先知道家庭樂,其他的都唔係啲咩重要野你今日啲早餐呢
只有我起左身,未有早餐呀。

今日天氣好好,陽光充沛。

生活簡單,就是享受。
抵食。。

引用:
原帖由 bobo_wong 於 2020-10-18 09:01 AM 發表

只有我起左身,未有早餐呀。

今日天氣好好,陽光充沛。
等陣同老公出去食個brunch啦!你應該都呢幾日冇乜出街啦!難得假期

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]