• 瀏覽: 2,842
  • 回覆: 24

https://www.hk01.com/眾樂迷/537161/李克勤成為首位擁有五台冠軍歌的登頂男歌手-疫情多咗時間做唱片

李克勤的歌同時榮登「五台之首」固然好,但環看香港音樂,來來去去拿獎項者,好像只有李克勤、鄭秀文、容祖兒等來來去去數人,樂壇好像後繼無人一樣。

熱賣及精選
算把啦
唱腔 曲風 仲係八十年代風格
聽多幾次已嫌悶

近排已唔知佢有乜 歌

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題

回覆 引用 TOP

新碟幾時出

娛樂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 新丁一號 於 2020-10-18 06:25 PM 發表

算把啦
唱腔 曲風 仲係八十年代風格
聽多幾次已嫌悶
我曾經係李克勤既歌迷, 我絕對唔同意你既講法, 佢80年代既唱腔非常唔錯, 後來90年代開始學左古巨基咁唱歌, 有事冇事都假音, 甚至全首歌都假音, 從此放棄此歌手

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-10-18 05:29 PM 發表

https://www.hk01.com/%E7%9C%BE%E6%A8%82%E8%BF%B7/537161/%E6%9D%8E%E5%85%8B%E5%8B%A4%E6%88%90%E7%82%BA%E9%A6%96%E4%BD%8D%E6%93%81%E6%9C%89%E4%BA%94%E5%8F%B0%E5%86%A0%E8%BB%8D%E6%AD%8C%E7%9A%84%E7%9 ...
下?首位?之前無人試過?唔係呀化?

支持警察嚴正執法!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 benben999 於 2020-10-19 12:21 AM 發表

我曾經係李克勤既歌迷, 我絕對唔同意你既講法, 佢80年代既唱腔非常唔錯, 後來90年代開始學左古巨基咁唱歌, 有事冇事都假音, 甚至全首歌都假音, 從此放棄此歌手 ...
ching講假音方面, 可能都算係, 但點會係佢"學左古巨基"呀,  古仔後出道過佢好多

fans 特色 :
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題

回覆 引用 TOP

冇晒人玩既野卑你第一都冇意思.拒唱歌聽幾次已經好悶

宜家唱歌好似差咗好多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 benben999 於 2020-10-19 12:21 AM 發表

我曾經係李克勤既歌迷, 我絕對唔同意你既講法, 佢80年代既唱腔非常唔錯, 後來90年代開始學左古巨基咁唱歌, 有事冇事都假音, 甚至全首歌都假音, 從此放棄此歌手 ...
基仔學克勤唱法似d,  btw, 我覺得佢d歌總係少左激情

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kira2018 於 2020-10-19 06:27 AM 發表

冇晒人玩既野卑你第一都冇意思.拒唱歌聽幾次已經好悶
個個客觀的評價 反而都有一兩隻豬仔

fans 特色 :
李克勤既唱法由出道到依家真係有改變既,早期出道低音唱得雄厚,震音,但感情欠奉;中期以強烈節拍活力長氣震撼樂迷;近期入左內地發展後其實更成熟,感情返左黎,豐富咁運用多種表演式唱腔...咁呢首冠軍歌,本身歌詞又好好,正呀!

回覆 引用 TOP

送禮勤唱歌唱到每首一模一樣,無感情嘅,一味以為自己聲靚,可以震音,有屁用咩!

相反睇番譚校長,聲唔夠靚,氣唔夠長,音唔夠高,但係能夠唱出每首歌嘅意景,聽到歌曲表達嘅情感,真係超送禮勤幾班!

回覆 引用 TOP

一個佢 一個蝦餃老母
唱live真係好穩定
但佢地係穩定到令人感覺係無感情,好似千篇一律咁去朗讀完一篇文章一樣

回覆 引用 TOP

黑人啲歌我去k都唱到手到拿來,但老實,真係好悶,自己唱都唔想唱,更何況聽

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]