• 瀏覽: 2,884
  • 回覆: 17
用車WL9446,1點半左右響觀塘出現,代表APM同大埔中心總站74X坑可以用到12.8

熱賣及精選
277X批左往粉嶺未

如何拍攝翻新中的LRT???
先乘輕鐵到輕鐵車廠站,下車後上天橋,進入新屯門中心商埸。然後穿過商場,靠北走,進入停車場,選擇合適的樓層,就可近距離拍攝車廠了。/
支那車@284被河蟹 笑料
咁就可以載多d客啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 TL1596 於 2020-10-19 14:24 發表

用車WL9446,1點半左右響觀塘出現,代表APM同大埔中心總站74X坑可以用到12.8
你冇留意近期觀塘交通咩???
呢期東九龍交通部成日係觀塘道迴旋處開源道入面擺人係到睇...再加上偉業街都係...未試過偉業街下就放工時間係冇車擺街...
加上今日見到觀塘警區係APM入口擺雪糕筒.....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 e700 於 2020-10-19 02:57 PM 發表

277X批左往粉嶺未
隔離板消息指277X已批准使用12.8米

74X系只有運頭塘特車和74E不能使用12800巴士

引用:
原帖由 david1989 於 2020-10-19 11:19 PM 發表

隔離板消息指277X已批准使用12.8米

74X系只有運頭塘特車和74E不能使用12800巴士
暫時未見行往粉領方向
之前見過好幾次往藍田方向出e6x

先乘輕鐵到輕鐵車廠站,下車後上天橋,進入新屯門中心商埸。然後穿過商場,靠北走,進入停車場,選擇合適的樓層,就可近距離拍攝車廠了。/

回覆 引用 TOP

如果連九巴74X都用到12.8米,遲早會減少掛牌車數量,而行駛74X實際用車亦因而減少

APM夠轉咩

不來也不去
http://www.youtube.com/watch?v=h-rZtiGiTa8
或者早知道我在下沉時
喜愛仰臥到凌晨
累了又掛念你一下

夜半再相見 迷霧裡繾綣
長夜夢中有過動魄迷人片段
沒法再相見 一醒了完全逆轉 <睡公主>
引用:
原帖由 j32338 於 2020-10-20 11:09 PM 發表

APM夠轉咩
唔夠轉的話點解仲會批同派車呢???

愛車:
KTL : A259/A290
TWL: A163/A238
ISL:   A175/A250

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pycicamn 於 2020-10-20 12:54 AM 發表

如果連九巴74X都用到12.8米,遲早會減少掛牌車數量,而行駛74X實際用車亦因而減少
用到12800同減車有乜關連呢

用到就一定減車咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 j32338 於 2020-10-20 23:09 發表

APM夠轉咩
唉,你自己呢排去觀塘睇下咩料先啦,
呢期觀塘個情景係完全變左另一回事,好多街都變走左D車,加上APM入口依家係影線位加左雪糕,唔俾D人係影線排隊入場

回覆 引用 TOP

WY8832今日行74X
12;40廣福道去東九
用車最新紀錄

回覆 引用 TOP

周街都係12.8米,用到又點?
73X首條用12.8米2014年已投入使用

回覆 引用 TOP

XA406直接去水廠首航,現泊在上水總站
竟然吾係行89D一兩日先去水廠

回覆 引用 TOP

收貴左咁多
可以問九巴攞返
明明收10.1收12.8

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]