• 瀏覽: 1,532
  • 回覆: 33
  • 追帖: 1
娛樂
熱賣及精選
英足總咁解釋喎:

附件

Screenshot_20201019-203438.png(204.47 KB)

2020-10-19 11:29 PM

娛樂
引用:
原帖由 Mr.23a 於 2020-10-19 11:29 PM 發表

英足總咁解釋喎:
較剪腳飛落去中晒人完全唔係去波都唔係紅,仲有乜好講

引用:
原帖由 yulok_26 於 2020-10-19 23:32 發表

咁插水係紅牌行為咩?
咁點解如果一個球員插水獲得12碼,賽後會因爲不君子行為被追加停賽?
足總話當時VAR有睇過但不認為係紅牌係冇得後追罰,如果當時球證同VAR同時睇唔倒先可以追罰。 呢招用過好多次,任佢up!但當晚我記得VAR只係check雲迪克有冇越位。

引用:
原帖由 大腳傳中 於 2020-10-19 23:39 發表

較剪腳飛落去中晒人完全唔係去波都唔係紅,仲有乜好講
如果阿祖安出鉸剪腳一定即紅,但國家隊1號龍喎?明慨!
我睇咗幾十年波,冇幾可龍門出迎唔係用手出而係出鉸剪腳。

因為判咗越位,越位之後所發生嘅嘢就當冇效!

Pickford 呢條pk,等睇佢比人剷斷腳同收皮

引用:
原帖由 Mr.23a 於 2020-10-19 11:48 PM 發表

如果阿祖安出鉸剪腳一定即紅,但國家隊1號龍喎?明慨!
我睇咗幾十年波,冇幾可龍門出迎唔係用手出而係出鉸剪腳。

回覆 引用 TOP

歐聯先黎整傷

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dickylwk 於 2020-10-19 23:55 發表

錯了,
第一,碧福特踢人果陣球賽在進行中,球證未吹停。
第二,即使係越位,球證仍然可以出紅牌,冇衝突,正如可以係死球時向職員出牌。

引用:
原帖由 Mr.23a 於 2020-10-20 04:47 AM 發表

錯了,
第一,碧福特踢人果陣球賽在進行中,球證未吹停。
第二,即使係越位,球證仍然可以出紅牌,冇衝突,正如可以係死球時向職員出牌。
如果真係要講到咁精準
咁就應該計埋如果雲迪積克唔越位個龍就唔會出嚟............
比例當一刻唔紅牌係絕對合理
但事後一句屌下碧福都無又真係有點過份

愛華頓得罪利迷,有排受靶

當大家決心貫徹自己的正義時
自傷殘殺是必然的下場....
這就叫做本末倒置?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lis626 於 2020-10-20 09:39 AM 發表

如果真係要講到咁精準
咁就應該計埋如果雲迪積克唔越位個龍就唔會出嚟............
比例當一刻唔紅牌係絕對合理
但事後一句屌下碧福都無又真係有點過份 ...
事後一句屌下碧福都無 - 我覺得反而唔係壞事, 因為就算以暴力犯規紅牌論處, 最多都係罰三五場, 與「獲利」(雲迪克提早收咧, 而且呢種傷多數有後患)完全不同比例, 反而會畀人一個錯覺認為足總已經伸張左正義. 而家咁場等同「我擺明特登安排踢傷你個人架喇, 吹咩?」呢種態度至少畀球迷睇清係發生緊乜野事.

Debug:
-----------------------------------------
$allowbbcode is true
$bbcodeoff is false
引用:
原帖由 dickylwk 於 2020-10-19 11:55 PM 發表

唔係,英足總都知此犯規判不判罰同雲迪克是否越位冇關。他們是以VAR球證當時已經看到犯規,並即場認為不是紅牌為由拒絕追究碧福特。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]