• 瀏覽: 5,733
  • 回覆: 281
  • 追帖: 1
今日臨時臨急要見個客結果晏晝食個燒肉切雞飯,但係其實食起上嚟又用筷子又用匙羮又要𦧲骨越急就越澩嫪。放低家生打個電話比個客,問吓可唔可以改遲啲先,嗨佢一口答應仲問我一個鐘頭夠唔夠。一天都光晒!掛咗電話,就開始慢慢嘆我盒燒味飯!燒肉一定係完隻中豬燒出嚟,外皮脆卜卜,啲肉唔會嚡熠熠,👍你又唔好以為外國無黃油雞,咪係一樣有!👍呢盒飯幾多錢?成為港幣四十蚊!其實大家都係搵食,我哋係咪應該好好享受一下你個飯盒呢?幾分鐘就扒完個飯,到底你食咗啲乜嘢落肚!錢係搵唔晒而手頭上嘅工作亦都係做唔晒,點解唔放鬆心情去面對工作同埋生活?你到底想嘆盒燒味飯定係想比盒燒味飯哽親😂

見完客,生意又傾得七七八八,買翻個蛋糕慶吓功先!芝麻瑞士卷😍港幣三十蚊!手工蛋白蛋糕加上原粒黑芝麻,入口鬆軟咬落去仲有陣陣芝麻香,最重要嘅係師父用咗奶油而唔係忌廉!記唔記得細個嗰陣去冰室食瑞士卷,好多冰室都會用奶油。童年回憶?@月亮甜點 甜品我食先啦!

以上故事️純粹老作😂
如有雷同🤔實屬巧合🤞
放鬆身段, 享受一下,祝大家今日有個愉快嘅午餐🙏
多謝收看🙏🙏

熱賣及精選

放鬆心情面對工作和生活,喜歡呢句~

引用:
原帖由 smarter2019 於 2020-10-21 06:38 AM 發表

多謝!

引用:
原帖由 AATCF 於 2020-10-21 06:40 AM 發表

放鬆心情面對工作和生活,喜歡呢句~
無論發生咩事,都係要繼續生活,點解唔輕輕鬆鬆去面對?

引用:
原帖由 薏米水 於 2020-10-21 06:43 AM 發表

無論發生咩事,都係要繼續生活,點解唔輕輕鬆鬆去面對?
是啦,保持正面,積極向前,平常心面對

早晨呀

引用:
原帖由 AATCF 於 2020-10-21 06:53 AM 發表

是啦,保持正面,積極向前,平常心面對
正能量!希望世界充滿正能量!明天會更好!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 賭大唔賭細~~ 於 2020-10-21 06:55 AM 發表

早晨呀
早晨呀!你送咗仔先啦,坐低食早餐先至復喇!小心揸車

引用:
原帖由 薏米水 於 2020-10-21 07:00 AM 發表

早晨呀!你送咗仔先啦,坐低食早餐先至復喇!小心揸車

引用:
原帖由 賭大唔賭細~~ 於 2020-10-21 07:22 AM 發表

你又食鹹魚肉餅飯

澩嫪
呢兩個字點讀

引用:
原帖由 薏米水 於 2020-10-21 07:24 AM 發表

你又食鹹魚肉餅飯
食腊味飯得唔得

引用:
原帖由 薏米水 於 2020-10-21 06:03 AM 發表

今日臨時臨急要見個客結果晏晝食個燒肉切雞飯,但係其實食起上嚟又用筷子又用匙羮又要𦧲骨越急就越澩嫪。放低家生打個電話比個客,問吓可唔可以改遲啲先,嗨佢一口答應仲問我一個鐘頭夠唔夠。一天都光晒!掛咗電話,就開始慢慢嘆我盒燒味飯!燒肉一定係完隻中豬燒出嚟,外皮脆卜卜,啲肉唔會嚡熠熠,👍你又唔好以為外國無黃油雞,咪係一樣有!👍呢盒飯幾多錢?成為港幣四十蚊!其實大家都係搵食,我哋係咪應該好好享受一下你個飯盒 ...
水水, 早晨/晩安

我哋係應該好好享受呢盒有深度既燒肉切雞飯。外國原來有黃油雞食

同意,所以我都會選擇用輕鬆、快樂既態度面對生活。

我想嘆盒燒味飯,唔想比盒燒味飯哽親。我會選擇嘆盒拿破崙意大利粉,一支叉解決,輕鬆自在。

我的童年回憶......好像沒有奶油蛋糕? 有芝麻卷..........

多謝用心分享

你今日心情好好?

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 賭大唔賭細~~ 於 2020-10-21 07:25 AM 發表

食腊味飯得唔得
食北菇雞啦

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]