• 瀏覽: 1,925
  • 回覆: 23
本主題由 YanNessIsMe 於 2020-11-1 05:55 PM 移動
近日,騙渣利用社交程式認識寂寞娣妹,花言巧詞騙娣妹入局,之後叫娣妹們去投資;聽說都很多娣妹中招,平均被騙走一百萬,大家小心。

可惡的騙子。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 寒冬扁扁的盒子 於 2020-10-21 09:52 AM 發表

近日,騙渣利用社交程式認識寂寞娣妹,花言巧詞騙娣妹入局,之後叫娣妹們去投資;聽說都很多娣妹中招,平均被騙走一百萬,大家小心。
係咪WhatsApp啲群組?無端端將你加入去,跟住叫買股票叫投資?

引用:
原帖由 天才 於 2020-10-23 02:49 AM 發表

係咪WhatsApp啲群組?無端端將你加入去,跟住叫買股票叫投資?
先呃感情,取得信任後氹你投資。

天是蔚藍的
唉~~依家真係警惕性只要低少少、都比女人呃上床

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一片天 於 2020-10-23 05:43 AM 發表

先呃感情,取得信任後氹你投資。
但呢啲人我唔識佢㗎,佢從邊度攞到啲電話號碼?

可惡真可惡

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天才 於 2020-10-23 12:59 PM 發表

但呢啲人我唔識佢㗎,佢從邊度攞到啲電話號碼?
佢地有渠道可以大量購買電話號碼。

天是蔚藍的
引用:
原帖由 一片天 於 2020-10-23 06:39 PM 發表

佢地有渠道可以大量購買電話號碼。
我有問群組管理員唔識你做咩加我入嚟,佢話唔係我加你㗎,去邊度有電話賣?

引用:
原帖由 天才 於 2020-10-23 08:00 PM 發表

我有問群組管理員唔識你做咩加我入嚟,佢話唔係我加你㗎,去邊度有電話賣?
你問群組管理員都無用,道高一尺魔高一丈,佢地自有方法。

天是蔚藍的
引用:
原帖由 一片天 於 2020-10-23 08:04 PM 發表

你問群組管理員都無用,道高一尺魔高一丈,佢地自有方法。
唯有退出左群組,到一啲時間佢又會另外啲群織加你入去。

引用:
原帖由 天才 於 2020-10-23 08:09 PM 發表

唯有退出左群組,到一啲時間佢又會另外啲群織加你入去。
為安定起見,但凡群組內的連結不要按下,有機會會被黑客入侵。

天是蔚藍的
引用:
原帖由 一片天 於 2020-10-23 08:20 PM 發表

為安定起見,但凡群組內的連結不要按下,有機會會被黑客入侵。
會咁㗎下次唔連結啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]