• 瀏覽: 13,814
  • 回覆: 69
https://hk.celebrity.yahoo.com/太太不敵癌魔妻患病tvb唔續約-古天樂張衛健撐林子博渡難關-041645971.html
藝人林子博去年遭逢人生考驗,太太Shirley患上罕見癌症,而TVB就決定唔同佢續約,雙重打擊之下子博仍然撐住。
近日Shirley病情出現反覆,多次來回醫院,今日早上子博在facebook透露太太離世的消息。「外父外母,請原諒我沒有好好照顧你們的女兒。你們已團聚了嗎?老婆,我會照顧好詠渝、卓楠!你放心走吧!愛你!」。圈中人同網友都留言致哀。
早前林子博喺訪問提到,當日太太有事、自己又食咗TVB「無情雞」,喺人生處於最低潮之際,突然有好多圈中人出現伸出援手。子博做咗11年娛樂新聞主播,訪問過好多藝人,看似平平無奇,原來好多受訪者知道佢出咗事,都第一時間出嚟撐佢。
子博最感到意外係收到張衛健嘅錄音短訊,表示知道發生咩事,打氣話「唔需要擔心,一定過到,大帥哥撐你」,又另外錄口訊俾Shirley,令佢地感動到流淚。子博又憶述,收到不獲TVB續約消息後仍然要開工,好多人慰問佢太太,但又唔能夠話俾人聽就快失業,有苦自己知,後來經傳媒報導,唔少同行都打電話問有冇嘢幫手,甚至介紹工作,令子博暫渡難關。
另一個估唔到會伸出援手嘅,係子博初出道時拍港姐宣傳片而認識嘅古天樂。原來古生得知消息後,透過演藝人協會搵到子博嘅聯絡方式,之後親自致電了解,並且提供財政支援。

rip and add oil,  but tvb可恥

熱賣及精選
古老闆義薄雲天~

期待2021.1.15 HK Bill 二讀,恢復英國人身份~
呢 d 係唔好彩,關 tvb 可恥 咩事,邊間影視公司有得咁好請個成日無得返工嘅人呀,你估非牟利機構咩

-支持紅藍白經濟圈及盡力杯葛抵制黃黑店
-支持紅藍白,吊9黑黃綠
-見1個黃黑a/c即刻block1個,但日後如見該帳戶唔再點講黑暴野,會解封
-逢中必撐,逢尾必反
-波馬股3項全能,數據會說話
RIP

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

回覆 引用 TOP

RIP

大家請唔好用利過身既人作政治水抽

本文可能虛構,如有雷同實屬巧合; 所載資料不構成招攬、要約或建議。超連結只供網址參考請勿點擊。勿對號入座。
引用:
原帖由 lrr174 於 2020-10-21 02:47 PM 發表

RIP

大家請唔好用利過身既人作政治水抽
邊有人政治抽水?係你政治過敏咋!

期待2021.1.15 HK Bill 二讀,恢復英國人身份~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dhj 於 2020-10-21 02:00 PM 發表

呢 d 係唔好彩,關 tvb 可恥 咩事,邊間影視公司有得咁好請個成日無得返工嘅人呀,你估非牟利機構咩
你講得冇錯, 不過TVB重肯繼續要姣西穎同朱智賢,
睇得出用人方面係好有問題

引用:
原帖由 nigelraphe 於 2020-10-21 04:11 PM 發表

你講得冇錯, 不過TVB重肯繼續要姣西穎同朱智賢,
睇得出用人方面係好有問題
唉!睇利用價值啫?嚮香港職場,男人點及女人?

回覆 引用 TOP

林太一路走好吧

b
RIP

回覆 引用 TOP

朱古力人到無求品好高.
好野

老公無用
成日帶帽出鏡,無禮貌
老婆受苦

回覆 引用 TOP

TVB可能想佢多D陪太太, 佢又會得到多方支援, 所以先唔同佢續約.

引用:
原帖由 lpj88 於 2020-10-21 05:10 PM 發表

TVB可能想佢多D陪太太, 佢又會得到多方支援, 所以先唔同佢續約.
無線係禁仆街,落井下石,睇天收!

重點唔係講兩夫妻恩愛!主題講TVB!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]