• 瀏覽: 20,092
  • 回覆: 327
  • 追帖: 3
補完比僱主咪照樣大量炒員工或結業,將市民血汗金錢倒落海

熱賣及精選
引用:
原帖由 okla3 於 2020-10-22 08:20 AM 發表

補水但禁止11月前炒人,係畀錢買時間,希望疫情會過,但結果係唔過。

引用:
原帖由 炭屎郎 於 2020-10-22 08:31 AM 發表

補水但禁止11月前炒人,係畀錢買時間,希望疫情會過,但結果係唔過。
聖誕節後仲大鑊

引用:
原帖由 okla3 於 2020-10-22 08:20 AM 發表

即係政府不應注資國泰,等國泰幾個月前一早炒人?

有辣有唔辣,政府如果改成全民派錢,公司可以執粒比你睇,而且失業率會直接上去

引用:

國泰運作費以數十億計,冇生意,幾多補貼都吾夠!

咪係囉!點解要資助年年賺錢既公司?起碼都要有啲篩選

引用:

同你唔熟就尊稱你做馬生,熟d就叫你做炮哥,鬼知個疫情搞咁耐,美國加拿大都大量補貼救市啦,都白痴架你唔講?大陸好少補貼,但抗疫成功依家旺到七彩你又唔讚下?馬後炮先生係得嘅

唔補貼,炒早幾個月

對,好多公司一路攞,一路叫員工放假,搞到d員工負假幾多天?12月開始員工唔知洗唔洗找數呢?

如果計 1000億改為失業津貼, 每人可拿5000最多12個月, 呢度可以比 1,666,667 人.

我寧願咁樣好過比顧主

引用:

做法正確 ..

推動保就業班官員 . 預計疫情暑假左右就受控制 . 經濟大約十一月開始復蘇 .

如果順風順水 . 香港依家已經可以同國內澳門免隔離通關啦 .

邊個估到 , 某部份香港人 , 寧願自爆都要去拖政府後腿甘低能架 .

引用:
原帖由 利記海鮮 於 2020-10-22 08:54 AM 發表

咪係囉!點解要資助年年賺錢既公司?起碼都要有啲篩查
篩選 ..

第一 . 慢 .

第二 . 行政費可以多過派出去既錢 .

乜野唔做,黃撚同政棍又出黎吠。

回覆 引用 TOP

注資=保就業?
又有香討專家出場

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]