• 瀏覽: 12,935
  • 回覆: 117
其實第二日都返工, 阿姐想要一份表格俾客,因呢份表格係前阿姐俾我留底,所以佢都會有正本,所以我擺咗係我自己部電腦度,突然阿姐whatapps 我,話即刻要,叫我俾個電腦密碼,等佢去印出嚟,因為改新密碼會好複雜,根本係冇得改,但阿姐奪命追魂whatapps,冇計唯有俾, 咁你地會唔會俾?

熱賣及精選
咁的情況,無得唔俾。但之後的嘢就……

收好啲

如果部電腦係公司資產, 上司因工作需要而問你攞密碼, 應該冇得唔俾? 

引用:
原帖由 山邊古獅子 於 2020-10-23 07:04 AM 發表

電訊盈科股東有知情權💪
電訊盈科員工強烈聲討🤬
電訊盈科AVP Victor Ma一直私相授受,結黨營私,對佢老婆就唔洗講,一直under佢,關照十足,如果真係無隱瞞就唔洗等到畀人踢爆就叫老婆走人!
埋佢堆嘅人就算做錯嘢,做違規行為都視而不見,都可以升職加薪!利益輸送,公權用盡!
Victor Ma對其他員工就雙重標準,十分嚴苛,你做到幾落力,幾好都冷言冷語!可憐嘅低層員工😭😭😭爆料👇👇👇 ...
有你這垃圾員工,真慘!

回覆 引用 TOP

比條毛佢

我 promise 你地以後唔再搞事,大家做返好朋友,OK?
引用:
原帖由 MLWKAREN 於 2020-10-22 03:41 PM 發表

其實第二日都返工, 阿姐想要一份表格俾客,因呢份表格係前阿姐俾我留底,所以佢都會有正本,所以我擺咗係我自己部電腦度,突然阿姐whatapps 我,話即刻要,叫我俾個電腦密碼,等佢去印出嚟,因為改新密碼會好複雜,根本係冇得改,但阿姐奪命追魂whatapps,冇計唯有俾, 咁你地會唔會俾?
個密碼邊個俾你?
你做乜改左佢?
公司董事/老闆有法律責任定期檢查公司電腦以防止員工偷偷安裝盜版軟件,知冇!?

你email張form比佢味得囉。梗係唔可以比pw佢啦!

回覆 引用 TOP

我公司係就算你唔俾,公司都會有辦法開到你部機,可能只係要多少少時間,例如15分鐘左右!所以我通常都會即俾!

回覆 引用 TOP

的確很矛盾。但長遠考慮,仲系畀吧,上班之后修改密碼。

母鸡的理想不过是一把糠。
引用:
原帖由 貴自我的理想 於 2020-10-23 09:24 AM 發表

的確很矛盾。但長遠考慮,仲系畀吧,上班之后修改密碼。
叫老板開新戶比佢

回覆 引用 TOP

咁嘅環境要比啦,除非想唔撈。

回覆 引用 TOP

有d公司係唔可以share密碼,如花旗,知道即炒。所以睇公司政策

引用:
原帖由 MLWKAREN 於 2020-10-22 03:41 PM 發表

當睇唔到吧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 莓籽 於 2020-10-23 01:11 AM 發表

如果部電腦係公司資產, 上司因工作需要而問你攞密碼, 應該冇得唔俾? 
一係當睇唔到先 ,返到去執好先俾

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]