• 瀏覽: 10,842
  • 回覆: 180
說穿了就係咖哩粉海鮮炒飯,咖哩味不搶,配料有蝦仁炸魚塊魷魚鬚生菜絲,飯粒分明滑口。整體唔錯的……但係以前佐敦的阿四快餐炒得更好!
餐牌上搵唔到呢一款飯㗎,同侍應姐姐溝通下啦

附件

20201022_132830.jpg(49.16 KB)

2020-10-23 12:23 PM

20201022_132651.jpg(92.96 KB)

20201022_132239.jpg(184.47 KB)

熱賣及精選
引用:
原帖由 unclesixteen 於 2020-10-23 12:23 PM 發表

說穿了就係咖哩粉海鮮炒飯,咖哩味不搶,配料有蝦仁炸魚塊魷魚鬚生菜絲,飯粒分明滑口。整體唔錯的……但係以前佐敦的阿四快餐炒得更好!
咖哩炒飯未試過🤔同炒米粉🈶️什麼最大分別

都唔錯啦

16叔午安~
見到你嘅炒飯好香好吸引咁~
八卦問下,啲魚會唔會炒到好散?

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2020-10-23 12:23 PM 發表

餐牌一定搵唔到呢一款飯,要跟侍應特別order

賣相唔錯,好食😋

引用:
原帖由 little男人 於 2020-10-23 12:34 PM 發表

16叔午安~
見到你嘅炒飯好香好吸引咁~
八卦問下,啲魚會唔會炒到好散?
不是用炸魚條嗎

引用:
原帖由 Patronuses 於 2020-10-23 12:41 PM 發表

不是用炸魚條嗎
有啲炸魚條都會炸得散,所以八卦問下16叔

比16兄 日日食暈全港發掘寶藏

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然
引用:
原帖由 little男人 於 2020-10-23 12:42 PM 發表

有啲炸魚條都會炸得散,所以八卦問下16叔
我通常食星洲炒米的魚片好完整兼大塊 (專挑來食😋

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2020-10-23 12:39 PM 發表

餐牌一定搵唔到呢一款飯,要跟侍應特別order
皆因十六叔夠靚仔 🤗

引用:
原帖由 Patronuses 於 2020-10-23 12:45 PM 發表

我通常食星洲炒米的魚片好完整兼大塊 (專挑來食😋
我平時食星米冇魚嘅

引用:
原帖由 little男人 於 2020-10-23 12:46 PM 發表

我平時食星米冇魚嘅
我冇當炸魚片是魚 應該加咗很多麵粉😜

回覆 引用 TOP

星州炒米就食得多,星州炒飯市面吾多覺。😄

星洲味夠香口

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]