• 瀏覽: 16,529
  • 回覆: 473
導演:劉暢
編劇:卓越泡沫/堀田由美
主演:胡先煦/張超/郝富申/紀李
類型: 劇情/奇幻/運動
集數: 36

https://www.youtube.com/watch?v=P1XhnFO_M44&ab_channel=中国电影频道CHINAMOVIEOFFICIALCHANNEL

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
和原作感覺兩回事 原作經典......
劉暢  拍的 最好的我們  你好舊時光  很好  希望依套.....

動漫好睇好多
塔矢亮應該要搵果靚仔樣d既
作為都應該搵果後生靚仔既例如付偉倫同埋方逸倫
咁先會合返原動畫個樣,依家呢果又老又唔靚果樣

引用:
原帖由 love_chen 於 2020-10-23 05:09 PM 發表

動漫好睇好多
塔矢亮應該要搵果靚仔樣d既
作為都應該搵果後生靚仔既例如付偉倫同埋方逸倫
咁先會合返原動畫個樣,依家呢果又老又唔靚果樣
其實既然改做符合中國的元素改編 可以把佐為改做中國古代的服飾  不用跟原作戰國時代佐為一樣  

小時候睇原作  明明不識捉圍棋都會覺得好好睇

引用:
原帖由 kanyuetat 於 2020-10-23 05:17 PM 發表

其實既然改做符合中國的元素改編 可以把佐為改做中國古代的服飾  不用跟原作戰國時代佐為一樣  

小時候睇原作  明明不識捉圍棋都會覺得好好睇
隻鬼 = 外掛.

開外掛, 虐待對手, 戲謔對手 = 爽劇.  

引用:
原帖由 令狐椒 於 2020-10-23 09:48 PM 發表

隻鬼 = 外掛.

開外掛, 虐待對手, 戲謔對手 = 爽劇.  
你有沒看過動畫同漫畫原作?

引用:
原帖由 kanyuetat 於 2020-10-23 09:54 PM 發表

你有沒看過動畫同漫畫原作?
只看過動畫, tbb台(定atv). 已經不記得是邊個年代.

引用:
原帖由 令狐椒 於 2020-10-23 09:59 PM 發表

只看過動畫, tbb台(定atv). 已經不記得是邊個年代.
TBB 200幾年..的  仲有北斗杯  但沒做完....  最尾再睇漫畫

引用:
原帖由 kanyuetat 於 2020-10-23 10:05 PM 發表

TBB 200幾年..的  仲有北斗杯  但沒做完....  最尾再睇漫畫
動畫看完我以為已是結局了, 這樣結局都不錯, 沒再細究後續.

引用:
原帖由 令狐椒 於 2020-10-23 10:20 PM 發表

動畫看完我以為已是結局了, 這樣結局都不錯, 沒再細究後續.
不是結局同一些原因漫畫到某一個位都沒法再畫  被韓國告

引用:
原帖由 kanyuetat 於 2020-10-23 10:25 PM 發表

不是結局同一些原因漫畫到某一個位都沒法再畫  被韓國告
韓國有個類似的動畫、漫畫?

引用:
原帖由 令狐椒 於 2020-10-23 10:28 PM 發表

韓國有個類似的動畫、漫畫?
好似話有影射韓國棋手

日本仔係咪冇錢啊,點解唔自己拍翻.宜加改用小鮮肉+網劇+中國劇元素已經冇興趣睇,還原度零

引用:
原帖由 kanyuetat 於 2020-10-23 10:41 PM 發表

好似話有影射韓國棋手
好似係有個名一樣,韓國人就係甘質數,無論咩都輸唔起甘款

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kira2018 於 2020-10-23 11:16 PM 發表

日本仔係咪冇錢啊,點解唔自己拍翻.宜加改用小鮮肉+網劇+中國劇元素已經冇興趣睇,還原度零
咁我寧願睇中國版.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]