• 瀏覽: 8,487
  • 回覆: 49
  • 追帖: 1
本主題由 hkpal 於 2020-11-4 03:14 PM 分類
一個星期前,打電話去痕生銀行申請私人貸款戶口,係電話裡面個職員叫我申請埋Mpower萬事達信用卡,話永久免年費既,現有客戶簽五千有三百蚊cashdollar,早兩日接到電話話批左私人循環貸款比我,因為我申請時話係備用的,距話幫我將錢入返戶口,我需要時再用enjoy卡提款,之後話幫我申請埋信用卡,其實痕生信用卡中心會唔會見我申請得甘密,唔批信用卡比我咖?

痕生批既年利率10%,循環貸款戶口年利率算高定係低啊?信貸評級B,只是欠信用卡千零蚊

引用:
原帖由 Mario950302 於 2020-10-25 12:41 PM 發表

一個星期前,打電話去痕生銀行申請私人貸款戶口,係電話裡面個職員叫我申請埋Mpower萬事達信用卡,話永久免年費既,現有客戶簽五千有三百蚊cashdollar,早兩日接到電話話批左私人循環貸款比我,因為我申請時話係備用的,距話幫我將錢入返戶口,我需要時再用enjoy卡提款,之後話幫我申請埋信用卡,其實痕生信用卡中心會唔會見我申請得甘密,唔批信用卡比我咖?
唔會,佢仲驚你申請得少

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mario950302 於 2020-10-25 12:43 PM 發表

痕生批既年利率10%,循環貸款戶口年利率算高定係低啊?信貸評級B,只是欠信用卡千零蚊
你係B級,緊係高啦,我係C級,低你一級,年利率都係6%以下,擺明搵你笨實

附件

3BC87DAD-ECD3-4B17-B311-EE74AC0F1A52.jpeg(15.27 KB)

2020-10-25 02:16 PM

引用:
原帖由 Mario950302 於 2020-10-25 12:41 PM 發表

我C級恒生都批3張信用卡比我用,你係B級應該至少批4,5張信用卡比你

引用:
原帖由 Mario950302 於 2020-10-25 12:43 PM 發表

10%勁搵笨喎!5-6%就正常啲。

引用:
原帖由 袋中性感的駱駝 於 2020-10-25 04:03 PM 發表

10%勁搵笨喎!5-6%就正常啲。
邊間隔可以做到5-6%啊?遲半年等我升上A之後再去申請

引用:
原帖由 Mario950302 於 2020-10-25 05:06 PM 發表

係要C先至可以做到,

引用:
原帖由 2011dick123 於 2020-10-25 06:25 PM 發表

係要C先至可以做到,
哈,要C先至可以做到?B同A都唔得?甘奇怪?

另加特選客戶

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mario950302 於 2020-10-25 06:36 PM 發表

哈,要C先至可以做到?B同A都唔得?甘奇怪?
一啲都唔奇,A,B級申請唔到嘅嘢,我C級可能申請到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mario950302 於 2020-10-25 05:06 PM 發表

你B grade做10%真係貴咗,我覺得5-6%咁上下先正常。我痕身,獅子,揸兜近五年都借過,range 3.xx% 至接近5%都有。啱啱睇我痕身信用卡套現分2年做到4.2%左右,唔知p loan會唔會再低啲。但我唔清楚而家我tu 係咩grade,應該唔太差呱,舊年九月check過係A尾。

引用:
原帖由 袋中性感的駱駝 於 2020-10-25 07:38 PM 發表

你B grade做10%真係貴咗,我覺得5-6%咁上下先正常。我痕身,獅子,揸兜近五年都借過,range 3.xx% 至接近5%都有。啱啱睇我痕身信用卡套現分2年做到4.2%左右,唔知p loan會唔會再低啲。但我唔清楚而家我tu 係咩grade,應該唔太差呱,舊年九月check過係A尾。
你個痕生套現都係高咗

附件

6D88238B-A4BD-40F5-B891-73428136F846.jpeg(104.27 KB)

2020-10-25 07:45 PM

我感覺上呢啲都算係特選待遇

附件

EF679930-D7C0-4963-8793-7BC3B13E252C.jpeg(51.88 KB)

2020-10-25 07:48 PM

回覆 引用 TOP

B級都唔知有無咁嘅offer

附件

193CC484-4CD8-4DF5-A8FA-7824BE4880A7.jpeg(58.52 KB)

2020-10-25 07:50 PM

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]