• 瀏覽: 9,357
  • 回覆: 311
  • 追帖: 1
今日晏晝突然好想食炸雞,揸車去買啦,去到炸雞舖,發現咗新大陸,原來舊年風靡全花旗國嘅炸雞漢堡包嚟咗楓葉國,買個試吓先。因為即買即整關係,就趁呢個時候講下呢個包有乜咁巴閉!舊年八月首次登陸花旗國,創出咗單日最快全國售罄記錄!幾快賣晒?兩個鐘頭內沽清!由嗰日開始所有社交媒體冚唪唥都講緊呢個包!你真係唔好睇小呢啲社交媒體嘅利害,跟住嗰幾日仲垮張,啲人早兩個鐘去排隊都夠膽死!咁嘅情況下,炸雞舖索性將個包下埋架,因為實在太多人排隊,場面開始混亂!嚟到呢度個包整起喇,帶大家𥄫下個包先!

首先佢哋用咗原塊雞胸肉再加上傳統南方白脫牛奶醃製,可以話係肉嫩多汁!再配上秘制醬汁同酸瓜,小小酸酸地又鹹鹹地,味道出奇地夾仲一啲都唔油膩。外面脆卜卜咬落去你仲會聽到卡滋卡滋嘅聲!

係呢刻諗起@bobo_wong 王寶雲呢個包酸酸地不特止仲可以加辣添!啱晒你合尺!
借個位講多小小,當世界越發達資訊越方便時,反而人與人之間關係拉遠咗!以前仲會打個電話比啲親戚朋友,打個招呼約下食飯,而家就剩係會發個訊息又或者係社交媒體貼幅圖就當做咗!簡單幾個字又真係代表到你嘅意思?你又肯定睇嘅人明你噏乜?我哋係咪時候應該反思一下?
今日係長假期最後一日,如果有啲好耐冇見親戚朋友又想見嘅話,打個電話直接搵佢哋約埋出嚟食飯都仲得。做乜要用訊息聯絡?你唔係懶到咁哇?祝各位網友假日愉快!

熱賣及精選
引用:
原帖由 薏米水 於 2020-10-26 07:16 AM 發表

今日晏晝突然好想食炸雞,揸車去買啦,去到炸雞舖,發現咗新大陸,原來舊年風靡全花旗國嘅炸雞漢堡包嚟咗楓葉國,買個試吓先。因為即買即整關係,就趁呢個時候講下呢個包有乜咁巴閉!舊年八月首次登陸花旗國,創出咗單日最快全國售罄記錄!幾快賣晒?兩個鐘頭內沽清!由嗰日開始所有社交媒體冚唪唥都講緊呢個包!你真係唔好睇小呢啲社交媒體嘅利害,跟住嗰幾日仲垮張,啲人早兩個鐘去排隊都夠膽死!咁嘅情況下,炸雞舖索性將個包下 ...
是否快餐車出品?

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2020-10-26 07:19 AM 發表

是否快餐車出品?
早晨十六叔,大形炸雞連鎖店!比美KFC!你有冇流口水?

引用:
原帖由 薏米水 於 2020-10-26 07:22 AM 發表

原來係咁………… 美食當前,點忍呀

大力水手😋炸雞飽

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2020-10-26 07:26 AM 發表

原來係咁………… 美食當前,點忍呀
都應該好快有得食,其他快餐店都有出呢類炸雞漢堡包,唔單止KFC, 金拱門等都有出,怕比人分晒個市場

引用:
原帖由 av4jpn 於 2020-10-26 07:28 AM 發表

大力水手😋炸雞飽
師兄你都係呢度人喎你鍾唔鍾意呢個包?

引用:
原帖由 薏米水 於 2020-10-26 07:30 AM 發表

都應該好快有得食,其他快餐店都有出呢類炸雞漢堡包,唔單止KFC, 金拱門等都有出,怕比人分晒個市場
market share.....

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2020-10-26 07:32 AM 發表

market share.....
冇錯,見咁好反應,唔跟咪好蝕底?快餐店一定搶錢為上!

引用:
原帖由 薏米水 於 2020-10-26 07:35 AM 發表

冇錯,見咁好反應,唔跟咪好蝕底?快餐店一定搶錢為上!
潮漲、潮退……市場變化得好快

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2020-10-26 07:39 AM 發表

潮漲、潮退……市場變化得好快
不過佢呢個快餐市場上,好耐都末試過咁大迴響。呢個市場又老又死,純粹鬥平,好難得有新元素注入!炸雞胸肉漢堡包以前係冇出現過

引用:
原帖由 薏米水 於 2020-10-26 07:45 AM 發表

不過佢呢個快餐市場上,好耐都末試過咁大迴響。呢個市場又老又死,純粹鬥平,好難得有新元素注入!炸雞胸肉漢堡包以前係冇出現過
亦都係市場主導……品質一定要掂

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2020-10-26 07:47 AM 發表

亦都係市場主導……品質一定要掂
開頭一定掂,做做下就會鬥價錢,到時候就

引用:
原帖由 薏米水 於 2020-10-26 07:22 發表

即係邊一間呀?

引用:
原帖由 A1000 於 2020-10-26 08:05 AM 發表

即係邊一間呀?
早晨師兄大力水手炸雞店,香港好似冇

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]