• 瀏覽: 1,581
  • 回覆: 10
喺TB買咗隻1/72 The O

熱賣及精選
引用:
原帖由 bdwbdwbdw 於 2020-10-27 11:10 PM 發表

喺TB買咗隻1/72 The O
隻野好大盒.個盒幾厚吓,包裝算唔錯.

買之前都知道隻野出咗好多年.始終都係手辦野,有啲擔心舊模會有細節模糊,變型,尖角變圓角既問題...不過睇咗啲U Tube片介紹都講到幾正幾正咁,咁啱又見到TB話新有新貨就買咗返嚟.

附件

DSC_6890.JPG(145.37 KB)

2020-10-27 11:42 PM

呢隻野要用骨架,不過個骨架真係麻麻.啲膠唔夠硬但係啲關節就好緊(已按說明書指示鬆開啲鏍絲),結果...屈咗兩野隻腳就斷咗,手指又甩埋,水口又多.Anyway,組裝後好似唔多見到個骨架,算

講返最緊要既部份,就係外殼既質素...

附件

DSC_6899.JPG(88.9 KB)

2020-10-27 11:53 PM

DSC_6915.JPG(87.26 KB)

DSC_6916.JPG(86.99 KB)

DSC_6917.JPG(92.68 KB)

見到好多地方都起狗牙,細節都唔原整...今次真係大鑊.

隻手辨成2千幾,手辨來講吾算貴,睇相遠睇成品好似好精美,模件近睇原來咁粗糙,刻線粗糙到吾加工真係過吾到自己果關
內構都要花好大心機去攪,呢期經濟差失業在家攪模型就最好,老力ching

懷念過去常陶醉 一半樂事一半令人流淚
夢如人生快樂永記取 悲苦深刻藏骨髓
韶華去四季暗中追隨 逝去了的都已逝去
常見明月掛天邊 每當變幻時 便知時光去
唔捨得買... 但真係好中意

我最鍾意就係 The O!加油,等睇完成品!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]