• 瀏覽: 2,210
  • 回覆: 12
而家去香港去上海 係咪要核酸證明先可以坐飛機啊

回覆 引用 TOP

香港飛上海不用核酸證明就可以上飛機了,到上海機場會幫你先做一次(免費),集中隔離的第12天會再做一次(120人仔)。兩次都陰性並隔離完14天,會給你證明書和你的建康碼會由紅變綠,之后你可以通行全國。

引用:
原帖由 ppllaamm 於 2020-11-1 12:21 PM 發表

香港飛上海不用核酸證明就可以上飛機了,到上海機場會幫你先做一次(免費),集中隔離的第12天會再做一次(120人仔)。兩次都陰性並隔離完14天,會給你證明書和你的建康碼會由紅變綠,之后你可以通行全國。
夫妻女兒同房可以?  酒店ok媽?

引用:
原帖由 pp15692084573 於 2020-11-1 02:05 PM 發表

夫妻女兒同房可以?  酒店ok媽?
可以同房,酒店係隨機的,上海就唔可以叫外賣,一定要食酒店提供的!但你可以淘寶其他非熟食到酒店送上房,生熟食煙酒唔可以送!

引用:
原帖由 ppllaamm 於 2020-11-1 03:22 PM 發表

可以同房,酒店係隨機的,上海就唔可以叫外賣,一定要食酒店提供的!但你可以淘寶其他非熟食到酒店送上房,生熟食煙酒唔可以送!
甘麻煩啊   無外賣

引用:
原帖由 pp15692084573 於 2020-11-1 03:41 PM 發表

甘麻煩啊   無外賣
嫌麻煩咁咪唔好去囉!

回覆 引用 TOP

隨帶問下有冇人知道直飛重慶需要去核酸證明嗎?

引用:
原帖由 ppllaamm 於 2020-11-1 12:21 PM 發表

係米帶回鄉證身份證 ok拉

引用:
原帖由 冬天的牛 於 2020-11-1 08:26 PM 發表

隨帶問下有冇人知道直飛重慶需要去核酸證明嗎?
香港仲未有直飛重慶只有四川。但係四川好嚴, 14+7 隔籬期間要做好多次檢查,仲要驗血。

想知道每個城市嘅隔籬政策。可以去ctrip 搵香港到目的城市嘅機票,就會提示你當地會有啲乜隔籬政策。一般都會立即更新可以參考下。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 liveinsands 於 2020-11-1 11:29 PM 發表

香港仲未有直飛重慶只有四川。但係四川好嚴, 14+7 隔籬期間要做好多次檢查,仲要驗血。
謝謝你!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pp15692084573 於 2020-11-1 08:59 PM 發表

係米帶回鄉證身份證 ok拉
當然

回覆 引用 TOP

其實最簡單係在深圳隔離,再飛全國。我已經第六天了,完了也是全國飛。酒店350一天,重點係可以叫外賣。。。

回覆 引用 TOP

主題標籤 #上海 #香港
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]