• 瀏覽: 2,834
  • 回覆: 11
本主題由 hkpal 於 2020-11-3 02:06 PM 分類
想問問。之前6年前走左2間一線財仔數。走左無還晒
聽聞過左5年後。tu會無左。
咁依家可吾可以去銀行借錢

熱賣及精選
引用:
原帖由 jaykykyky 於 2020-11-1 11:12 PM 發表

咁就要睇吓間財仔執咗未?

引用:
原帖由 2011dick123 於 2020-11-1 11:26 PM 發表

咁就要睇吓間財仔執咗未?
姐係要還清晒先可以清除記錄?

引用:
原帖由 jaykykyky 於 2020-11-1 11:31 PM 發表

姐係要還清晒先可以清除記錄?
唔係,聽C兄講話要四五年時間

回覆 引用 TOP

有咁好的,我都想借

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jaykykyky 於 2020-11-1 11:12 PM 發表

邊個咁衰同你講走左條數 過左5年tu會無左紀錄

你清左條數起計 唔向公司填表申請刪除tu tu紀錄會在5至7年自動消除

你如果走左財務或者銀行數, 公司向環聯申請在你tu報告上落record備註 你走條數係永久唔會消除, 你之後清左數仲要主動向公司申請刪除tu紀錄先會自動消除, 依樣係永久

引用:
原帖由 球場上的霸主 於 2020-11-2 04:43 AM 發表

邊個咁衰同你講走左條數 過左5年tu會無左紀錄

你清左條數起計 唔向公司填表申請刪除tu tu紀錄會在5至7年自動消除

你如果走左財務或者銀行數, 公司向環聯申請在你tu報告上落record備註 你走條數係永久唔會消除, 你之後清左數仲要主動向公司申請刪除tu紀錄先會自動消除, 依樣係永久
還清後需要主動向公司申請刪除tu記錄,呢下我真係無做過,

回覆 引用 TOP

欠款金額全數償還日期起開始計算,環聯可保留逾期還款紀錄5年;或由欠款人根據香港個人資料私隱專員公署頒布的《個人信貸資料實務守則》通知環聯解除破產日期起計算,保留相關資料5年。兩者以最早的日期為準。

回覆 引用 TOP

會有個壞帳紀錄

以上分析純粹本人斷估
並沒有任何理性或非理性根據
請勿隨意跟隨或參考
投資或投機可升可跌,可導致虧損或盈利
投資或投機前可參考所謂專家意見
專家對各下的投資盈虧並沒有任何責任
如有需要,可高聲呼叫『唔好』向大戶救助

回覆 引用 TOP

還清後只要唔諗住再借錢,理得佢留幾耐呢?

回覆 引用 TOP

引用:

真喺無賴 !!

[size=1.5]清潔香港,掃走本土垃圾、毒物 、曱甴!

回覆 引用 TOP

壞帳紀錄係唔會取消唔好諗多左

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]