• 瀏覽: 2,211
  • 回覆: 10
  • 追帖: 1
請問各位師兄,我而家有份工做緊。想見九巴,過程需要1st in, 試車、驗身、學車考牌。pass要簽約入職操車。我本身份工應該喺邊個時段辭職?

熱賣及精選
引用:
原帖由 gary781129 於 2020-11-2 02:37 PM 發表

請問各位師兄,我而家有份工做緊。想見九巴,過程需要1st in, 試車、驗身、學車考牌。pass要簽約入職操車。我本身份工應該喺邊個時段辭職?
佢通知你去訓練,會一星期前

回覆 引用 TOP

最近佢應該等人用
應該會肯等
見工個時講明要一個月通知先

引用:
原帖由 ~edddie~ 於 2020-11-4 07:25 PM 發表

最近佢應該等人用
應該會肯等
見工個時講明要一個月通知先
但我有一個想法:既然我仲有份工做緊,係咪應該出面考定個10仔傍身。萬一裁員出嚟可以揸個10仔去九巴?

引用:
原帖由 gary781129 於 4/11/2020 19:28 發表

但我有一個想法:既然我仲有份工做緊,係咪應該出面考定個10仔傍身。萬一裁員出嚟可以揸個10仔去九巴?
當然你可以自己考左10牌先,唔一定要經巴士公司考。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gary781129 於 2020-11-2 14:37 發表

面試、試車、驗身可以一日搞掂
驗身報告大約七日內會有,無問題會通知你幾時閪左班訓練學車,佢會問你幾時可以入班,夾個最方便你果班叫你入

我們在天上的父,願人都尊你的名為聖,願你的國來臨,願你的旨意行在地上,如同行在天上。
我們日用的飲食,今日賜給我們。免我們的債,如同我們免別人的債。
不叫我們陷入試探;救我們脫離那惡者。因為國度、權柄、榮耀,全是你的,直到永遠。阿們!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gary781129 於 2-11-2020 14:37 發表

今日見工1年後可能未開始學車,
有份工就䏲定才決定.

引用:
原帖由 石詩仕 於 2020-12-5 07:55 PM 發表

今日見工1年後可能未開始學車,
有份工就䏲定才決定.
咁大鑊??可能一年都未開始學?

引用:
原帖由 supreme0031 於 6-12-2020 00:39 發表

咁大鑊??可能一年都未開始學?
不 是 恐 嚇  
小 心 保 重

回覆 引用 TOP

唔知唔好9up啦,
12月23,1月7都有班啦
呢個世界真係好多奇人

引用:
原帖由 ~edddie~ 於 2020-12-7 11:35 PM 發表

唔知唔好9up啦,
12月23,1月7都有班啦
呢個世界真係好多奇人
係咪仇家D打手

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]