• 瀏覽: 2,260
  • 回覆: 31
  • 追帖: 1
今日無啦啦又話要同隔離組同事釘鈕,
以往河水不犯井水
真係唔知點解 咁折墮 我哋 成組同事 都要 幫 隔離組 做嘢,

我哋個組經理n 80s 採購跟單 要同隔離嗰組訂物料, 90s採購 跟單呢就要幫隔離嗰組同事寄板( 等佢哋翻譯完幫佢哋寄板),

今日仲搞笑隔離組收到2件辦釘錯鈕顏色, 又要我哋嗰組80後 採購跟單 換鈕腳鈕logo 要 對齊, 以往呢我哋嗰組呢就拎出去出面嘅 畀錢搞掂, 快靚正!!!
其實80後採購跟單只係remind佢哋嗰組嘅經理一句, 呢啲嘢幫忙 一次半次冇所謂,
個經理都唔知覆乜 話喎 公司啲同事 冇說明跟邊一個客,
其實應聘廣告 同見工時都會講明 請個跟單返嚟 是做邊一個客啲嘢!!!

可能你組唔係太多嘢做,咪幫下手。暫時留低有得做

引用:
原帖由 ywannal 於 2020-11-5 12:09 PM 發表

可能你組唔係太多嘢做,咪幫下手。暫時留低有得做
能力以內做到無問題,絕不rejected

引用:
原帖由 fb0cb4072ebd3a 於 2020-11-5 12:10 PM 發表

能力以內做到無問題,絕不rejected
樓主係咪做製衣輔料

引用:
原帖由 運一世 於 2020-11-7 08:27 PM 發表

樓主係咪做製衣輔料
本身係 採購跟單 而家做打雜

做"咩蠢”呢行一向是打雜

引用:
原帖由 kyokogodai 於 2020-11-8 02:58 PM 發表

做"咩蠢”呢行一向是打雜
以往公司 組與組之間 各自為政喺一間公司絕對係非一般打雜
一句幫手就真係幫 過界

好似上手同事返大陸交收 只係順便幫同事拎埋 自此之後就永遠都係去!!!
冇辦法請開姐姐啲人都覺得係全包宴

引用:
原帖由 fb0cb4072ebd3a 於 2020-11-8 03:02 PM 發表

以往公司 組與組之間 各自為政喺一間公司絕對係非一般打雜
一句幫手就真係幫 過界

好似上手同事返大陸交收 只係順便幫同事拎埋 自此之後就永遠都係去!!!
冇辦法請開姐姐啲人都覺得係全包宴
雖則已離開"咩蠢”呢行,但如果我係樓主主我又5係太介意,反正仲可以show 俾老闆睇佢地幾冇用
完全冇bad feeling

引用:
原帖由 kyokogodai 於 2020-11-8 03:11 PM 發表

雖則已離開"咩蠢”呢行,但如果我係樓主主我又5係太介意,反正仲可以show 俾老闆睇佢地幾冇用
完全冇bad feeling
本應今年新年就想辭職㗎喇不過疫症 唔係呀留喺度幫下手囉, 只係冇諗過啲人越幫越過份啫 , 都係嗰句能力範圍做到未做幫到咪幫囉

至於 能力嘅嘢留番畀啲 70後 同90後啦

引用:
原帖由 fb0cb4072ebd3a 於 2020-11-8 03:14 PM 發表

本應今年新年就想辭職㗎喇不過疫症 唔係呀留喺度幫下手囉, 只係冇諗過啲人越幫越過份啫 , 都係嗰句能力範圍做到未做幫到咪幫囉

至於 能力嘅嘢留番畀啲 70後 同90後啦
咁樓主更加5洗慶
幫得好輕鬆。。

引用:
原帖由 kyokogodai 於 2020-11-8 03:17 PM 發表

咁樓主更加5洗慶
幫得好輕鬆。。
實不相瞞6月坐到而家都算係咁, 同 雷曼 個時差唔多囉, 冇咩特別感覺, 等去旅行

只係冇諗過啲人即係 慾望 無限
可是本人能力有限

引用:
原帖由 fb0cb4072ebd3a 於 2020-11-8 03:19 PM 發表

實不相瞞6月坐到而家都算係咁, 同 雷曼 個時差唔多囉, 冇咩特別感覺, 等去旅行

只係冇諗過啲人即係 慾望 無限
可是本人能力有限
如果有公司請我做返"咩蠢”,咪攪
而家D客,廠同公司仲煩和mean...
刀5知想耍D咩,大包圍
冇做呢行已半年了,超開心

回覆 引用 TOP

心情輕鬆愉快 又唔會有咩bad feeling嘅仲細咩
只不過管理層 真係 有啲時候 有需要用腦諗一下同衡量一下員工係咪適合做到啫
有啲嘢唔係 講一句就會做到囉

回覆 引用 TOP

管理層既腦一向5同。你想到的,他未必想到。。大家位置5同。。看好一點

回覆 引用 TOP

啱啱先發覺今日公司將我個電郵移除 公司 群組電郵, 相信明天就係LD

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]