• 瀏覽: 4,788
  • 回覆: 33
叫左十位同事放了 就泥輪到我啦

好過裁員啦

市道不景氣,許多人都無可奈何。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-11-5 08:18 AM 發表

好過裁員啦
放放下就裁ga la,好似我金。

一受其成形,不亡以待盡。與物相刃相靡,其行盡如馳,而莫之能止,不亦悲乎!終身役役而不見其成功,苶然疲役而不知其所歸,可不哀邪!- 莊子齊物論
引用:
原帖由 佛肥 於 2020-11-5 08:17 AM 發表

好事。
休息。
多謝攬炒仆街

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冬皇台 於 2020-11-5 08:35 AM 發表

師兄唔洗灰心,祝你快啲搵到一份工

基本上大部分行業未來一年半載都前景暗淡,做老闆會唔會止蝕離場?俾著我都可能會

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冬皇台 於 2020-11-5 08:35 AM 發表

係關肺炎事, 全世界有影響

引用:
原帖由 佛肥 於 2020-11-5 08:17 AM 發表

年關難過

回覆 引用 TOP

有疫情咩

回覆 引用 TOP

每星期由返5日收7日錢變返4日收6日錢,其實都爽

當休息下先啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-11-5 08:49 AM 發表

師兄唔洗灰心,祝你快啲搵到一份工
承你貴言啦,不過衣架經濟金差 . . .

一受其成形,不亡以待盡。與物相刃相靡,其行盡如馳,而莫之能止,不亦悲乎!終身役役而不見其成功,苶然疲役而不知其所歸,可不哀邪!- 莊子齊物論
引用:
原帖由 nannanhk 於 2020-11-5 08:57 AM 發表

係關肺炎事, 全世界有影響
係啊,未肺炎前我公司生意唔錯ga,肺炎一黎生意無左7-8成

回覆 引用 TOP

逢帖必膠

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冬皇台 於 2020-11-5 09:15 AM 發表

承你貴言啦,不過衣架經濟金差 . . .
師兄本身做開邊行?零售飲食、清潔,都好容易請人,肯做肯捱就得。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]