• 瀏覽: 15,998
  • 回覆: 96
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 晚間黃色羊 於 2020-12-8 09:21 PM 發表

多一日半日晤係問題,係驚好似呢幾日,深圳灣太多人
比例上來講...香港比較多大陸..所以正常

同埋佢地D心態..諗住太陸隔離平D...但E家.人仔.升左..好似對83...

澳門就一個價到低..易計到數....

過關爆唔爆仲易睇

因為去澳門得金巴..唔似去深圳灣咁.巴士的士.咩都得

金巴..一班最多得幾十個位..爆左唔會加車!!!(我個時..2個鍾一班,E家好似有改!?)

姐係..係同一過關時間..你最多都係得幾十人同步..唔似深圳灣幾百人

=HKDiz= clv13140

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 catga 於 2020-12-7 10:27 AM 發表

5號返到澳門,被派到麗景灣酒店,但似乎多了人回澳門,坐金巴全車共19人。比以前多了。
19人..都應該味滿...好過深圳灣..幾百人係到等

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 catga 於 2020-12-7 10:27 AM 發表

5號返到澳門,被派到麗景灣酒店,但似乎多了人回澳門,坐金巴全車共19人。比以前多了。
我個時.坐2PM金巴,,先得6個人

回覆 引用 TOP

師兄,請問去澳門前做核酸檢測是否要計交樣本24小時內過關啊

加油呀, 沒有努力過是不會有成功的一天!!!
引用:
原帖由 火野龍一 於 2020-11-6 10:33 PM 發表

所以要做好準備

師兄D物資是澳門朋友送的?

引用:
原帖由 dream_workshop 於 2020-12-10 07:41 PM 發表

師兄D物資是澳門朋友送的?
個電鍋..同公仔麵..都係我自己係香港帶

但都可以用外賣APP..叫物資(杯麵.可樂.肥牛.生果)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kt88 於 2020-12-10 04:41 PM 發表

師兄,請問去澳門前做核酸檢測是否要計交樣本24小時內過關啊
我用P字個間

我是4PM..交回佢的收集車.....

因為我都怕..時間唔夠..我是坐第2日2PM金巴

最後..第2日10AM.出報告時

報告上寫時間..是9.35PM..應該係佢驗個時間

引用:
原帖由 火野龍一 於 2020-12-10 20:07 發表

我用P字個間

謝謝你先,可以預訂金巴飛嗎

加油呀, 沒有努力過是不會有成功的一天!!!
引用:
原帖由 kt88 於 2020-12-10 09:13 PM 發表

謝謝你先,可以預訂金巴飛嗎
今年成年都只接受預訂..冇現場賣飛

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 火野龍一 於 2020-12-10 08:07 PM 發表

我用P字個間

師兄你好, 想問問個報告係咪send 短訊去手機, 再要自行轉澳康碼?  因家父家母日內要回澳, 酒店方面係咪可以二人住一間房?

謝謝解答

引用:
原帖由 Marlborobus 於 2020-12-18 06:48 PM 發表

師兄你好, 想問問個報告係咪send 短訊去手機, 再要自行轉澳康碼?  因家父家母日內要回澳, 酒店方面係咪可以二人住一間房?

謝謝解答
第一..你所講的send 短訊去手機...你係味用政府240$個個?
因為我唔係用政府240$..我係用P字頭間公司...登記時以經要電郵..交左口水..第2日10點就會自動SEND去我電郵
再自己印報告出來..(一定要彩色.一定要彩色.一定彩色!!!..重要野.三次)

第二..澳康碼...到澳門關口時...有關員幫手,,點整...之後會係紅碼...因為你味隔離完14日

第三...以我所見..係有見過2個女人..一間房..應該係母女....所以如果你係2公婆..冇問題
我有睇過台灣去澳門.個D..有講過..去左麗景灣酒店....2公婆

6720元,多了80元14天人頭費....(完本一人..是5600$)

但你講到話..係回澳..姐係佢地有澳門身分證啦?
咁一過關時..關員..會派多張紙(係澳門人申請免費隔離費)

但到羅定錢....因為.係上酒店房前..酒店會收曬錢先(全價)..不倫你是否免費
因為係澳門政府去查.是否足夠住左半年....,可能多人關係...我到第14日..先查到是否免費
免費就可以用反張酒店收據羅反錢

引用:
原帖由 火野龍一 於 2020-12-18 07:45 PM 發表

第一..你所講的send 短訊去手機...你係味用政府240$個個?
因為我唔係用政府240$..我係用P字頭間公司...登記時以經要電郵..交左口水..第2日10點就會自動SEND去我電郵
再自己印報告出來..(一定要彩色.一定要彩色.一定彩色!!!..重要野.三次)

第二..澳康碼...到澳門關口時...有關員幫手,,點整...之後會係紅碼...因為你味隔離完14日

第三. ...
他們是幫襯政府的$240社區檢測, 不知是否會有列印本報告, 因為未去做, 所以問定資料助解答他們疑慮, 另外他們是澳門居民(但上年度應該未住夠183 日) , 所以都會拎定5600 + (80x14) 酒店隔離費

引用:
原帖由 Marlborobus 於 2020-12-19 02:40 AM 發表

他們是幫襯政府的$240社區檢測, 不知是否會有列印本報告, 因為未去做, 所以問定資料助解答他們疑慮, 另外他們是澳門居民(但上年度應該未住夠183 日) , 所以都會拎定5600 + (80x14) 酒店隔離費
240睇其他板..講..好似都有得電郵自己印...近就一係去反中心羅

我個間.剛好大堂有ATM.所以剛好可以羅葡紙

因為用葡紙..平D...因為都係5600.......100港紙=103葡紙....就差成180$葡紙..(C奶數)

現在反而..要搶左車飛..好似話車飛.有D緊張..好多爆滿

引用:
原帖由 Marlborobus 於 2020-12-19 02:40 AM 發表

但上年度應該未住夠183 日

都可以照入紙羅..反正係政府查..當買6合彩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 火野龍一 於 2020-12-19 11:21 AM 發表

240睇其他板..講..好似都有得電郵自己印...近就一係去反中心羅

我個間.剛好大堂有ATM.所以剛好可以羅葡紙

因為用葡紙..平D...因為都係5600.......100港紙=103葡紙....就差成180$葡紙..(C奶數)

現在反而..要搶左車飛..好似話車飛.有D緊張..好多爆滿
多謝師兄提醒, 啱啱已訂車票, 有d 班次得返十個位

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]