• 瀏覽: 12,792
  • 回覆: 45
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 russialover 於 2020-11-7 07:45 AM 發表

很多人都知道,在北極圈內最大的俄羅斯城市「摩爾曼斯克」,是旅客觀看極光最熱門的選擇。不過,極光指數較高時,一些中高緯度的城市如聖彼得堡,也有機會看到極光。

之前我看新聞,說預計極光在短期內將出現小爆發,在聖彼得堡和周邊的一些小鎮也可能看到。前兩天凌晨,根據極光指數預測和天氣狀況,分析出有很大機會能夠看到極光,就馬上出發到距家70公里的湖邊等待。

當抵達時,發現已經有幾位俄羅斯人在等候, ...
呢個好像分季節,唔系特咪稀有吧

回覆 引用 TOP

aurora  難得一見

儘管我不喜歡,我還是會好好照顧他們

回覆 引用 TOP

極光真係一生人,總要睇一次

浪漫,可以苦心經營;
感動,來自生活點滴。

回覆 引用 TOP

Congrats

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 russialover 於 2020-11-7 07:45 AM 發表

很多人都知道,在北極圈內最大的俄羅斯城市「摩爾曼斯克」,是旅客觀看極光最熱門的選擇。不過,極光指數較高時,一些中高緯度的城市如聖彼得堡,也有機會看到極光。

之前我看新聞,說預計極光在短期內將出現小爆發,在聖彼得堡和周邊的一些小鎮也可能看到。前兩天凌晨,根據極光指數預測和天氣狀況,分析出有很大機會能夠看到極光,就馬上出發到距家70公里的湖邊等待。

回覆 引用 TOP

引用:

我都好想親身睇

回覆 引用 TOP

我想追俄妹多d  

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chantinlung 於 2020-11-12 01:05 PM 發表

其實,有咩好睇呢?
呵呵, 我都有同感, 我估就似星光大道, 咁多人睇星光show?

有冇唱番首追光者

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chantinlung 於 2020-11-12 01:05 PM 發表

其實,有咩好睇呢?
每個人感受不同

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 big820038 於 2020-11-12 10:19 PM 發表

呵呵, 我都有同感, 我估就似星光大道, 咁多人睇星光show?
每個人感受不同
有人覺得靚 有人覺得唔靚
我自己就未睇過
好想人生可以起碼睇到一次極光

同埋你估極光咁易睇到??

好美

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]