• 瀏覽: 12,788
  • 回覆: 45
  • 追帖: 3
靚!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 russialover 於 2020-11-7 07:45 AM 發表

很多人都知道,在北極圈內最大的俄羅斯城市「摩爾曼斯克」,是旅客觀看極光最熱門的選擇。不過,極光指數較高時,一些中高緯度的城市如聖彼得堡,也有機會看到極光。

之前我看新聞,說預計極光在短期內將出現小爆發,在聖彼得堡和周邊的一些小鎮也可能看到。前兩天凌晨,根據極光指數預測和天氣狀況,分析出有很大機會能夠看到極光,就馬上出發到距家70公里的湖邊等待。

當抵達時,發現已經有幾位俄羅斯人在等候, ...
好靚。樓主用乜機影呀?

回覆 引用 TOP

最最興奮係向人 炫耀
我睇到
而你睇唔到

tc

回覆 引用 TOP

實在好美麗, 小弟一直都想去睇.

回覆 引用 TOP

好正

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 annatsui11 於 2020-11-13 02:32 AM 發表

每個人感受不同
有人覺得靚 有人覺得唔靚
我自己就未睇過
好想人生可以起碼睇到一次極光

同埋你估極光咁易睇到??
係呀, 所以一生人睇一次夠了, 反正睇到時都無咩感覺.

回覆 引用 TOP

好靚!😍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 russialover 於 2020/11/7 07:45 發表

很多人都知道,在北極圈內最大的俄羅斯城市「摩爾曼斯克」,是旅客觀看極光最熱門的選擇。不過,極光指數較高時,一些中高緯度的城市如聖彼得堡,也有機會看到極光。

之前我看新聞,說預計極光在短期內將出現小爆發,在聖彼得堡和周邊的一些小鎮也可能看到。前兩天凌晨,根據極光指數預測和天氣狀況,分析出有很大機會能夠看到極光,就馬上出發到距家70公里的湖邊等待。

咁幸運,應該去買彩票

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 russialover 於 2020/11/7 07:45 發表

聖彼得堡成功追到了極光應該系很常見嘅情形吧!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 annatsui11 於 2020-11-13 02:32 AM 發表

每個人感受不同
有人覺得靚 有人覺得唔靚
我自己就未睇過
好想人生可以起碼睇到一次極光

同埋你估極光咁易睇到??
人人去旅行的目的不同,有人睇風景望一眼就夠,有人就要食好住好先滿足
我就睇景行先,極光睇過一次真是會上癮
變化萬千

引用:
原帖由 mtchan 於 2020-11-15 12:42 PM 發表

人人去旅行的目的不同,有人睇風景望一眼就夠,有人就要食好住好先滿足
我就睇景行先,極光睇過一次真是會上癮
變化萬千
請問樓主,追光在聖彼得堡那裡,交通方便?希望下次再到俄國可以看到

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
好幸運

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]