主頁 註冊 登入
Supreme 被 VF 集團以 21 億美金收購!為何Supreme那麼貴?
  • 樓主: DisStyle
  • 日期: 2020-11-10 01:02 PM
  • 26,942
  • 26
  • 2


最受歡迎的街頭品牌 Supreme 被美國公司 VF Corporation 威富公司收購,交易金額超過 21 億美金。 在過去 20 年,Supreme 從一個 New York 街頭的滑板店,搖身一變為市值過 10 億美金的街頭服飾品牌。近年更與不同時裝品牌聯乘,單是 2017 年與 Louis Vuitton 的合作成為全球時裝迷瘋搶目標,話題量勁高。

Supreme 創辦人 James Jebbia 在 2018 年獲美國時裝公會 CFDA 頒了「美國年度男裝設計師」獎項。他對 Supreme 的經營手法太高超了,大部分貨品都以小量生產,售罄不再補貨,因此引來每日都有人在門外排隊買買買。

收購方 VF Corporation 是誰?

VF Corporation 是美國服飾公司,旗下擁有 19 個品牌,有 The North Face、Timberland、Dickies、JanSport、Eastpak、Vans 等等品牌。



REPLY/回覆
LolototoXxx:
因為將個一百蚊嘅袋印咗Supreme幾個字就大把人爭住幾仟蚊都買,所以咪咁值錢囉😁🤑😆😆😆😆😆🤑


EDEDEDD111:
Supreme嘅成功因為佢夠痴線同唔按理出牌
VF係一間超理智同穏健嘅公司⋯

最衰Stussy又唔爭氣!

[ 本帖最後由 EDEDEDD111 於 2020-11-14 07:16 AM 編輯 ]



spy12:
因為多onx仔買, 印Supreme落去份報紙同舊紅磚度又話炒到幾錢,印個品牌名落去包OREO朱古力然後可以炒到成萬銀都有人買...
名錶名牌手袋高級訂製西裝都話有工藝、手功、靚料,iphone 追佢設計,方便同穩定性。見咁多傻人VF實唔再玩限量,大量生產supreme渣盡粉絲每一分錢好快就回本。



倒錢落海...:
https://youtu.be/u-hlwkVEqZo
https://youtu.be/TnJ-9cKEibM

[ 本帖最後由 倒錢落海... 於 2020-11-20 09:43 PM 編輯 ]



查看更多回覆
RELATED ARTICLES/相關文章
More