• 瀏覽: 16,102
  • 回覆: 107
  • 追帖: 1
即係飛機近來唔得!!!

回覆 引用 TOP

即係廣東以外的人要先去廣東"隔離"14日先可以由深圳灣或港珠澳大橋入港!

回覆 引用 TOP

想翻一早翻左, 其實有咩用

引用:
原帖由 okguy9394 於 2020-11-11 10:56 AM 發表

有好過冇啦,行左第一步先

引用:
原帖由 okguy9394 於 2020-11-11 10:56 AM 發表

應該仲有少少未翻o既,估計實施一個星期後就真系有=無,到時看入境處數字就知

回覆 引用 TOP

現在一小步,以後一大步。

回覆 引用 TOP

引用:

踏出半步, 點都好過原地踏步, 用就一定有用的, 始終有一部人份港人為避免14日家居隔離, 遲遲未回港, 也有部份有中港業務的, 他們起碼慳返14日家居隔離

沒咩用,快d老老實實開放來往啦,繫到dum 波鐘

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2020-11-11 11:12 AM 發表

踏出半步, 點都好過原地踏步, 用就一定有用的, 始終有一部人份港人為避免14日家居隔離, 遲遲未回港, 也有部份有中港業務的, 他們起碼慳返14日家居隔離
香港防疫差,難做到14天零確診

後知後覺嘅政府,當初成份功課比你抄都唔識,一早沿用酒店隔離今日已經通左關啦!就係廢😡

返來香港免14日,咁上去大陸呢?
呢個政策即係叫返D香港人返來,如果呢班人可以嚮上面逗留咁耐,佢地都未必有需要回港啦!

支持警察嚴正執法!
只係番黎香港唔駛隔離, 番番過去大陸同澳門要隔離番十四日

回覆 引用 TOP

對我有用,少咗14日點都好過來回要28日

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2020-11-11 11:36 AM 發表

返來香港免14日,咁上去大陸呢?
呢個政策即係叫返D香港人返來,如果呢班人可以嚮上面逗留咁耐,佢地都未必有需要回港啦!
香港想開,但大陸同澳門唔肯開,有乜計?人哋要求香港清零14日,而家香港單方面開釋出善意先啦,行咗第一步先好過兩邊都要隔離14日,對你冇用姐,對其他港人有用

主題標籤 #澳門
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]