• 瀏覽: 2,494
  • 回覆: 24
宜家仲讀緊酒店管理, 21grad, 但是旅遊被疫情加上中美咁樣都可能凍結裁員, 真喺擔心無工開, 想問下轉去美容有得做嗎?
係咪要考牌, 聽朋友講植睫毛都幾多人做, 有冇行內人講下呢?

要有夢 ;)
引用:
原帖由 噢噢 於 2020-11-11 01:22 PM 發表

宜家仲讀緊酒店管理, 21grad, 但是旅遊被疫情加上中美咁樣都可能凍結裁員, 真喺擔心無工開, 想問下轉去美容有得做嗎?
係咪要考牌, 聽朋友講植睫毛都幾多人做, 有冇行內人講下呢?
美容呢個行業睇似好做,但系想做好真嘅很難

引用:
原帖由 garry 於 2020-11-11 05:40 PM 發表

美容呢個行業睇似好做,但系想做好真嘅很難
其實無話好唔好做架.
要跟到客又要sell 到又要唔push 得.
都係辛苦錢, 由其是初初做boby 個陣,
但都叫有門手藝囉.

回覆 引用 TOP

辛苦錢。酒店管理都好多瓣。轉侍酒師都唔錯。

回覆 引用 TOP

始終都係一門手藝

回覆 引用 TOP

都可能凍結裁員

回覆 引用 TOP

明年grad點都讀埋去....朋友個妹讀左個睫毛短期course, 開左間鋪仔都做得幾好, 學多門手藝無壞

引用:
原帖由 噢噢 於 2020-11-11 01:22 PM 發表

你依家讀緊酒店管理,讀埋個美容課程囉。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yellowwongsn 於 2020-11-13 03:35 PM 發表

招牌電話客戶聯絡員
底薪+佣金月入可達$30000,主要聯絡新舊客戶了解返佢地現有的財務需求,專人培訓, 返工時間10點~7點,返5日半,放銀行假,另外有業績獎金,新人獎金,生日假等,  主要要求勤奮,有上進心及責任感,具團隊精神,良好溝通技巧,操流利粵語,歡迎各行各業有意者聯絡安排見工 ,有銷售經驗優先考慮
歡迎查詢 https://Wa.me/85298704434
原來呢行咁高人工

引用:
原帖由 joycees 於 2020-11-14 07:18 PM 發表

原來呢行咁高人工
可達...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 超級珍貴的留言 於 2020-11-14 11:51 AM 發表

明年grad點都讀埋去....朋友個妹讀左個睫毛短期course, 開左間鋪仔都做得幾好, 學多門手藝無壞
做美容都係講儲客

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]