• 瀏覽: 5,753
  • 回覆: 20
本主題由 hkpal 於 2020-11-18 08:36 AM 合併
🙏🏻

白紙兼無入息證明,就算一線財都無機會借到十萬。除非你有資產,何況你只係炒散。

若果能夠出示過數證明你的確係有收入,無論係現金數或者支票數,都仲有機會借到5至7萬,貴息就梗。

好多朋友做三行或者freelance都有同樣問題,銀行唔受或者好難接受無固定入息人士借錢。好似你呢啲情況,真係需要十萬的話,唯有試下申請張3至4萬既信用卡做現金分期再加6至7萬貴息財記

以上分析純粹本人斷估
並沒有任何理性或非理性根據
請勿隨意跟隨或參考
投資或投機可升可跌,可導致虧損或盈利
投資或投機前可參考所謂專家意見
專家對各下的投資盈虧並沒有任何責任
如有需要,可高聲呼叫『唔好』向大戶救助
引用:
原帖由 hahakit 於 2020-11-14 03:46 AM 發表

白紙兼無入息證明,就算一線財都無機會借到十萬。除非你有資產,何況你只係炒散。

若果能夠出示過數證明你的確係有收入,無論係現金數或者支票數,都仲有機會借到5至7萬,貴息就梗。

好多朋友做三行或者freelance都有同樣問題,銀行唔受或者好難接受無固定入息人士借錢。好似你呢啲情況,真係需要十萬的話,唯有試下申請張3至4萬既信用卡做現金分期再加6至7萬貴息財記
感謝你既意見🙏🏻

回覆 引用 TOP

都有機,你試下先,可能息貴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 哈囉灰裙 於 2020-11-14 02:53 AM 發表

想請問各位 如果我係白紙一張 冇借貸記錄
冇信用卡 工作系炒散 冇入息證明 想問有冇可能系銀行or一線財務借到10萬左右?🙏🏻
💰個月人工?

回覆 引用 TOP

12000 一個月左右

引用:
原帖由 哈囉灰裙 於 2020-11-14 03:34 PM 發表

12000 一個月左右
幫X廣告都只係話,憑身份上加手提電話就可以借,不過需要係在職人士,而且上限係兩萬,最近好像改左話可以借十萬(只提供身份證加手提電話),如果提供其他資料(如入息證明),可獲更高的貸款額,不過,不過,不過息好高,請三思

回覆 引用 TOP

息高唔高,都要睇資料,唔通tu係I同c個息口一樣咩?

不過咁,靚仔去申請會平啲,我去申請,應該月平息約0.4左右

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 2011dick123 於 2020-11-14 06:54 PM 發表

息高唔高,都要睇資料,唔通tu係I同c個息口一樣咩?
財仔融資成本比銀行高許多,所以息高,我早兩年清曬所有數,信貸評級C,拿HSBX既合約去幫民問年利率,幫民職員很誠實話兩萬循環貸款戶口年利率47.45%,比HSBX高唔止四倍,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mario950302 於 2020-11-14 09:23 PM 發表

循環貸款戶口已經算係銀行貸款服務入面比較貴既一項。兩三個月前打電話黎sell我,預批52000,免首年戶口手續費 (Hold住戶口,無論用唔用都要俾每年貸款額1%做戶口手續費),息口除左首三個月收得好平之外,第4個月開始年利率去到年息20.x%。

對於借短錢周轉或時常需要方便借出借入既朋友係方便,但係一個唔覺意拖得長,其實仲貴過ploan同credit revolving幾倍。唔化算

以上分析純粹本人斷估
並沒有任何理性或非理性根據
請勿隨意跟隨或參考
投資或投機可升可跌,可導致虧損或盈利
投資或投機前可參考所謂專家意見
專家對各下的投資盈虧並沒有任何責任
如有需要,可高聲呼叫『唔好』向大戶救助

回覆 引用 TOP

果D唔洗交資料的借錢app, 不過都借唔到10萬

ux就可以打去你公司代替交入息證明, 不過都借唔到10萬

如果你會10萬就真係要有晒資料, 證明到你的收入係可以達到佢地批出十萬蚊額

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 哈囉灰裙 於 2020-11-14 03:34 PM 發表

12000 一個月左右
好炆水

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]