• 瀏覽: 1,086
  • 回覆: 24
  • 追帖: 1
Well, again, 我最愛嘅終極雞white湯拉noodle
可惜人總有失手的時候,今次失手,湯不夠濃同hot,麵過soft,變相湯量less咗

仲有,記住一定要食粗麵同 add lemon!幼麵唔掂!

最後要去補飛,不過一樣 fail, fires不夠熱同脆,包十分 dried!

So sad....

永遠懷念貓貓 20110112 咪咪 20200413

唏噓嘅廚房佬 孤獨嘅美食家 冇腳嘅糯米雞

黃色恐怖的年代,一群人打著民主,自由,人權旗號,在香港進行大肆破壞,毀掉市容,推倒經濟,撕裂關繫.
引用:
原帖由 newcome 於 2020-11-15 09:41 AM 發表

Well, again, 我最愛嘅終極雞white湯拉noodle
可惜今次失hands,湯不夠濃同hot,麵過soft,變相湯量less咗

So sad....
我覺疫情走到而家, 可能店蝕太多同高薪廚都要放假, 餐廳水準跌得好犀利

引用:
原帖由 newcome 於 15-11-2020 09:41 AM 發表

可惜人總有失手的時候,今次失手,湯不夠濃同hot,麵過soft,變相湯量less咗

So sad....
Find alternatives

引用:
原帖由 miumiutravel 於 2020-11-15 09:48 AM 發表

我覺疫情走到而家, 可能店蝕太多同高薪廚都要放假, 餐廳水準跌得好犀利
好多店成個部門cut咗

黃色恐怖的年代,一群人打著民主,自由,人權旗號,在香港進行大肆破壞,毀掉市容,推倒經濟,撕裂關繫.
引用:
原帖由 Eggy2k 於 2020-11-15 09:49 AM 發表

Find alternatives
香港暫時未食到望倒佢尾燈嘅雞白湯,蛋兄有冇介紹?

引用:
原帖由 newcome 於 15-11-2020 09:52 AM 發表

香港暫時未食到望倒佢尾燈嘅雞白湯,蛋兄有冇介紹?
所有關於日本既野我都冇研究

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2020-11-15 09:56 AM 發表

所有關於日本既野我都冇研究
收到,咁日木三分 (上海菜)個雲吞雞湯都好正,奶白色,大大鍋,有半邊雞,抵到爛又好好味,food panda落單自己pickup $96.60

引用:
原帖由 newcome 於 15-11-2020 10:00 AM 發表

收到,咁日木三分 (上海菜)個雲吞雞湯都好正,奶白色,大大鍋,有半邊雞,抵到爛又好好味,food panda落單自己pickup $96.60
但係樂湯雞有埋花膠都係$7X啵

引用:
原帖由 newcome 於 2020-11-15 09:50 AM 發表

好多店成個部門cut咗
進退2難😔😔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2020-11-15 10:01 AM 發表

但係樂湯雞有埋花膠都係$7X啵
呢間未試,要睇吓幾大碗,去親登龍都身不由己入松一家

引用:
原帖由 newcome 於 15-11-2020 10:04 AM 發表

呢間未試,要睇吓幾大碗,去親登龍都身不由己入松一家
Get out from your comfort zone la

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2020-11-15 10:05 AM 發表

Get out from your comfort zone la
咁都要有 choice先得㗎

引用:
原帖由 newcome 於 15-11-2020 10:07 AM 發表

咁都要有 choice先得㗎
香港大把 choices, 係睇你想食咩啫

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2020-11-15 10:08 AM 發表

香港大把 choices, 係睇你想食咩啫
日式雞白湯拉麵

引用:
原帖由 newcome 於 15-11-2020 10:09 AM 發表

日式雞白湯拉麵
你想食一世?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]