• 瀏覽: 2,531
  • 回覆: 10
  • 追帖: 1
操控性分別大唔大?值唔值得加錢買?

回覆 引用 TOP

精選汽車
我反而想知點解咁多人話唔足245匹,其實只係比同級重左160kg到,分別會大到跌到去320i之流嗎?其實只是感覺唔快還是實際真的唔快?

引用:
原帖由 068035 於 2020-11-19 12:43 PM 發表

我反而想知點解咁多人話唔足245匹,其實只係比同級重左160kg到,分別會大到跌到去320i之流嗎?其實只是感覺唔快還是實際真的唔快?
車重加波箱問題,日本仔D波箱同歐洲既冇得比

應該是講IS300吧?記憶中F-Sport機械上分別是車軨大一寸,自動波多Sport +設定,懸掛應有微調,但不相信操控有大分別。
付多6萬主要是內外裝飾,儀錶板,金屬腳踏等。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 068035 於 2020-11-19 12:43 PM 發表

避震冇德國車咁硬,同埋隔音比 C Class 同 3系 都好好多,速度感覺當然冇咁好,但係唔一定比較慢。

引用:
原帖由 BushBushNg 於 2020-11-21 10:44 AM 發表

車重加波箱問題,日本仔D波箱同歐洲既冇得比
definitely not dual clutch

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Hommie 於 2020-11-24 02:27 PM 發表

避震冇德國車咁硬,同埋隔音比 C Class 同 3系 都好好多,速度感覺當然冇咁好,但係唔一定比較慢。
試過3系G20 就不會覺得 LEXUS 比同級歐洲車靜

有多踏80至140實際油耗參考嗎?

回覆 引用 TOP

F sport 靚仔啲

回覆 引用 TOP

新IS香港咁耐都沒有動靜?台灣已公佈了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 alook 於 2020-11-24 05:13 PM 發表

試過3系G20 就不會覺得 LEXUS 比同級歐洲車靜
咁啱之前試咗,LEXUS 明顯靜D。

回覆 引用 TOP

主題標籤 #lexus #凌志
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]