• 瀏覽: 5,996
  • 回覆: 41
  • 追帖: 3
呢間公司絕對有年齡同姓別歧視。 我特登每次都apply. 佢地就每次都話我‘not suitable’.

係咪請女?你好想做份工?

回覆 引用 TOP

唔係好想做呢份工, 係好想做番garment唧

引用:
原帖由 Losers309 於 2020-11-16 08:40 PM 發表

唔係好想做呢份工, 係好想做番garment唧
你點知not suitable? 打過去問? 而且見前人對呢間野都係負評,入唔到去都可能係好事。

引用:
原帖由 evo65 於 2020-11-17 01:22 AM 發表

你點知not suitable? 打過去問? 而且見前人對呢間野都係負評,入唔到去都可能係好事。
我為JobsDB applied, 有email 回傳話我not suitable

引用:
原帖由 Losers309 於 2020-11-17 08:04 AM 發表

我為JobsDB applied, 有email 回傳話我not suitable
算啦, 好難再入返 garment, 有都做唔長.

引用:
原帖由 evo65 於 2020-11-17 04:30 PM 發表

我想做番s同跟單咁上下嘅工作。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 evo65 於 2020-11-17 04:30 PM 發表

認同,我新工過probation 前十幾日朋友garment公司請人,問我有冇興趣,我都推左喇。。佢公司一兩個月前剛炒了5,6個人,而家又因某D原因又要請返。。感覺唔長遠。。

回覆 引用 TOP

呢間見長期都請緊Sweater MM,不過聽聞唔好做

少年不識愁滋味

回覆 引用 TOP

係咪係旺角塘尾道 ?

引用:
原帖由 yuu123 於 2020-11-20 10:40 PM 發表

係咪係旺角塘尾道 ?
應該係九龍灣企業廣場喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yuu123 於 2020-11-20 10:40 PM 發表

係咪係旺角塘尾道 ?
搬咗好耐

少年不識愁滋味

回覆 引用 TOP

九龍灣企業廣場Phase 1 12/F

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Losers309 於 2020-11-16 06:23 PM 發表

呢間公司絕對有年齡同姓別歧視。 我特登每次都apply. 佢地就每次都話我‘not suitable’.
喂!我都係,applied sm位 both knit and woven都 not suitable. 其實佢有時 short listed我。打過來問了幾句話再約 interview, 之後矛左件事呢!

引用:
原帖由 香煎遠方的花貓 於 2020-12-13 07:50 PM 發表

喂!我都係,applied sm位 both knit and woven都 not suitable. 其實佢有時 short listed我。打過來問了幾句話再約 interview, 之後矛左件事呢!
你都好佢仲會有時打比你。 我就每次apply. 第二日就話我not suitsble. 佢唔想請老野我明, 佢個requirement就好簡單, 睇落無乜要求  我就唔明我咩事not suitable喇。 我唔求入去做。 我係條氣唔順唧。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]