• 瀏覽: 80,244
  • 回覆: 357
  • 追帖: 1
+18
不好

引用:
原帖由 bbkidd 於 2020-11-19 10:06 AM 發表

您好!如果我一心買2⃣️手,一定唔會用呢個價錢。
平2⃣️、3⃣️百轉手俾其他用家。謝謝
但再平2,300蚊你又蝕左

全”洗”
🤣
可能本身8成新,全洗完就100%全洗🤣

最好一手交貨一手交錢

引用:
原帖由 manhong1128 於 2020-11-17 10:49 AM 發表

其實好多賣家都誤解左咩叫全新 100%,我理解係直頭未開封,但好多賣家以為呢個解讀係無用過,無落地,無出過門口就叫全新

係呢種試過無用過情況下,我只會打 98-99% 新,因為開過試過,好似手機咁,我會講用左幾耐,幾時買,有幾多成新,全新係解未用過封條都未開,你一開過封條,話之你拎上手一分鐘
認同!

引用:
原帖由 ~JW 於 19-11-2020 05:50 PM 發表
最好一手交貨一手交錢
樓主講緊係全新貨品嘅定義

引用:
原帖由 傻瓜店小二 於 2020-11-18 09:08 AM 發表
所以話香港已經好落後,香港仔仲唔信,到依家連個似樣啲既交易系統都無,仲要用埋啲垃圾交易平台FB交易入數紙入左錢先發貨,大陸一早就有閒魚轉轉幫你hold住錢,無問題先轉返比賣家。
不知誤入二手貨可否維權,如果是假貨閒魚要買家交官方鍳定報告、正品對比圖(而家太多高仿貨,如沒有太大分別,維權方未必肯接納是假貨)或賣家親口承認是假貨才有機會申訴成功。風險點都比面交高。

引用:
原帖由 lankusa 於 2020-11-19 04:42 PM 發表

但再平2,300蚊你又蝕左
預咗!反正錢一定唔會追得返,自己就一定唔會着,依家有其他用家肯接手,借花敬佛囉

佢重來無講過全新
佢算係呃人
不過你咁都上當既

對你嚟講的確係全新,因為你冇用過,都系人喺用

引用:
原帖由 bbkidd 於 2020-11-19 07:05 PM 發表

預咗!反正錢一定唔會追得返,自己就一定唔會着,依家有其他用家肯接手,借花敬佛囉
你咁快賣番出去都已經好好彩

引用:
原帖由 沒有勇氣實踐 於 2020-11-19 10:01 AM 發表

其實條友有心要呃,都可能搵其他相比人,而且相同實物可能唔係同一樣野。又或者條友有兩對一樣嘅鞋,一對新一對殘呢,所以都係面交穩陣╮(╯▽╰)╭
梗係,比錢架!
咁搏,唔面交,買來做乜!
通常,呢D被人呃,都係自找的!

引用:
原帖由 hikit2002 於 2020-11-17 11:23 AM 發表
咁都叫無著過出街???

呢的叫9新 
8成都比多吖

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]