• 瀏覽: 80,035
  • 回覆: 357
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 peach007 於 2020-11-17 11:26 AM 發表

報海關啦,商品條例
我有諗過,不過既然佢有心欺詐,發訊息同whatsapp俾佢退錢要求退錢,佢除封鎖我,仲無恥到喺網站上面俾正評我

熱賣及精選
引用:
原帖由 bbkidd 於 2020-11-16 10:28 PM 發表

近期睇上左一對newbalance ML2002ra,於是就上網搜尋資料,俾我喺某一個交易網站搵到合心水價錢同尺碼。但當我收到貨品之後,簡直係嘆為觀止。呢位買家令我重新理解到100%全新嘅定義。
貪平,中伏,報警

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-11-17 11:56 AM 發表

真係全新 就唔係呢個 價錢 啦, 你又不是儍?
我自己都有比較過,做過網上資料蒐集。其實價錢大概約$1100-$1300範圍

對於我網購來說只要係先畀錢即係payme 先.....等
就算講得天花龍鳳都不會買

引用:
原帖由 bbkidd 於 17-11-2020 03:20 PM 發表

我都會理解會試上腳,但係佢擺明存心欺騙。對鞋鞋底坑紋入邊仲有石仔喺度,仲要仲要磨損有磨損。冇着過出街都冇人信
有石仔就講唔通,你話花左都可能係 display

網上買野,
必面交及檢查清楚..

引用:
原帖由 貓腩 於 2020-11-17 03:26 PM 發表

貪平,中伏,報警
我相信就算報警同報海關,最終都唔一定追到錢。因為佢有心唔聽電話,whatsapp

我網上買野我盡量只去官網買, 我自己好怕d"C字頭", FB 買, 除非可以親自交收, check了OK才俾錢. 始終網上太多呃呃騙騙. 好似以前見過有人放figure 寫明"全新未開"但又只拎走某件bonus parts出來. 我心想唔通賣家識得隔空取物? 所以網上買野我會盡量小心. (雖然都明白有時見到自己好想買而周圍都無的時候, 都好易忍不住買)

引用:
原帖由 AOZ 於 2020-11-17 03:43 PM 發表

我網上買野我盡量只去官網買, 我自己好怕d"C字頭", FB 買, 除非可以親自交收, check了OK才俾錢. 始終網上太多呃呃騙騙. 好似以前見過有人放figure 寫明"全新未開"但又只拎走某件bonus parts出來. 我心想唔通賣家識得隔空取物? 所以網上買野我會盡量小心. (雖然都明白有時見到自己好想買而周圍都無的時候, 都好易忍不住買)
個人覺得只係大約1000港幣貨品,所以戒心冇咁大。另外自己喺呢個網站做交易都唔係一個短時間,今次嘅經歷簡直令我大開眼界

“無著過出街”=可能佢屋企幾百畝地,仲要石屎地泥地沙地……
“唔係全洗”=真係唔係全對洗乾淨,所以你見到有大量腳毛&鞋底有污漬……

引用:
原帖由 bbkidd 於 2020-11-17 03:14 PM 發表

冇錯!擺明存心欺詐
卡撈cell 只能比劣評

等其他buyers知道,小心d

引用:
原帖由 ShunNitta 於 2020-11-17 03:47 PM 發表

“無著過出街”=可能佢屋企幾百畝地,仲要石屎地泥地沙地……
“唔係全洗”=真係唔係全對洗乾淨,所以你見到有大量腳毛&鞋底有污漬……
係!笑咗😅

引用:
原帖由 木伽四點 於 2020-11-17 03:52 PM 發表

卡撈cell 只能比劣評

等其他buyers知道,小心d
多謝!佢戶口已經被查封

引用:
原帖由 bbkidd 於 2020-11-17 03:43 PM 發表

我相信就算報警同報海關,最終都唔一定追到錢。因為佢有心唔聽電話,whatsapp
做好過唔做,放埋去PLatform

引用:
原帖由 bbkidd 於 2020-11-17 03:45 PM 發表

個人覺得只係大約1000港幣貨品,所以戒心冇咁大。另外自己喺呢個網站做交易都唔係一個短時間,今次嘅經歷簡直令我大開眼界
其實都好明白師兄, 因我以前都迷過figure. 可能見街無而網上有, 炒價都要買. 不過我真係怕買回來有問題唔知點. 只能說除非超多人同時有問題, 金額加埋好大才有人理, 否則多數不了了之.

同埋講真就算amazon都試過寄錯野比我 (一套4隻figure, 其中少了一隻, 但有一隻重複) 但要佢補返, 我又要寄返錯的比佢, 只係運費都唔少. 最後都係半賣半送益朋友, 自己買過另一隻算. 所以可以揀我都盡量買現貨, 真係好難搵的才網上買, 寧願比多少少錢但安心d.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]