• 瀏覽: 74,457
  • 回覆: 343
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 Vanillaq_L 於 17-11-2020 02:56 PM 發表

其實賣家係專門搵笨,佢知乜叫做全新但真有人會信俾錢買
果陣遇過一個賣家分享,佢話試過有一次賣二手新款電話,諗住平仟幾,條友寫就話全套放,點知出到答片黎話無電話無盒,配件是但執到用到嘅比佢,咁都可以叫全套有配件齊放上網賣

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 kkkk007 於 2020-11-17 02:51 PM 發表

但(試穿)過會鞋底都蝕埋?
講唔過喎
面交,不用煩

回覆 引用 TOP

新舊如圖、無出過街

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 木伽四點 於 2020-11-17 10:17 AM 發表

莫講話全新定2手
用100%real 字眼去形容真系怪怪哋
冇錯!擺明存心欺詐

引用:
原帖由 細b哥 於 2020-11-17 10:20 AM 發表

唔係全"洗",新舊如圖?賣家後面啲對話都無講全新。
之前對話內容已經再三問佢,係咪淨係試上腳冇着過出街。我太天真,人哋有花園淨係喺花園度着過冇出過街,因為花園係屋企一部份

引用:
原帖由 MGPAKC 於 2020-11-17 10:28 AM 發表

其實買咗對鞋喺手,你自己滿唔滿·意用咁嘅價錢去買
用比原價高嘅價錢去買一對二手鞋,我接受唔到。如果我一心買二手,網站上面有啲$1000唔使

引用:
原帖由 bbkidd 於 2020-11-16 10:28 PM 發表

近期睇上左一對newbalance ML2002ra,於是就上網搜尋資料,俾我喺某一個交易網站搵到合心水價錢同尺碼。但當我收到貨品之後,簡直係嘆為觀止。呢位買家令我重新理解到100%全新嘅定義。11825625
我只知任何貨一開盒5折,講多無謂

花生者清,當局者迷-y( ̄Д ̄)。oO○物離鄉貴,人離鄉賤
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
把手握緊,裡頭什麼也沒有;而鬆開手,你所擁有的是一切。

回覆 引用 TOP

冇著過出街,不過有著過去屋企樓下花園商場。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hermanqk 於 2020-11-17 10:40 AM 發表

為免中伏
必定要當面交收!
其實點解我今次接受順豐,因為之前我喺同一網站買過兩對AJ都冇事,而且我見佢所有都係正評,所以放下戒心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 十大惡人 於 2020-11-17 10:48 AM 發表

大陸有個閒魚賣買,新舊講明,真假都講明,價錢由相方協定,交易轉錢銀由個網hold著,冇人可以賴皮。
其實呢個係一個唔錯嘅方案,可以保障買賣雙方

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 manhong1128 於 2020-11-17 10:49 AM 發表

其實好多賣家都誤解左咩叫全新 100%,我理解係直頭未開封,但好多賣家以為呢個解讀係無用過,無落地,無出過門口就叫全新

係呢種試過無用過情況下,我只會打 98-99% 新,因為開過試過,好似手機咁,我會講用左幾耐,幾時買,有幾多成新,全新係解未用過封條都未開,你一開過封條,話之你拎上手一分鐘
我都會理解會試上腳,但係佢擺明存心欺騙。對鞋鞋底坑紋入邊仲有石仔喺度,仲要仲要磨損有磨損。冇着過出街都冇人信

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2020-11-17 11:02 AM 發表

你比網上曱甴用舊鞋呃左啦,不過舊鞋都好過拖鞋丫。
最唔服氣係,二手扮全新賣

引用:
原帖由 lctj9 於 2020-11-17 11:12 AM 發表

無出過街, 只係在屋企日日著, 屋企地板dirty...
佢屋企肯定成萬尺,有花園,佢只係着住嚟行花園

引用:
原帖由 bbkidd 於 2020-11-17 03:22 PM 發表

佢屋企肯定成萬尺,有花園,佢只係着住嚟行花園
下次買嘢要小心
我通常要求面交

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]