• 瀏覽: 12,560
  • 回覆: 64
引用:
原帖由 足智彩小神童hk 於 2020-11-18 01:55 AM 發表

想問大家有冇瞓過汪阿姐介紹嗰隻乳膠床褥, 好唔好?
或者介紹三千零蚊嘅床褥畀我thx
海馬我瞓左廿幾年, 這是第三張, 前兩張全硬冇問題(以前海馬既宣傳口號係,  好似木板咁堅硬)
這張最新的, 一面軟, 一面硬, 買左三年,
我瞓緊軟果面, 事實上軟的厚度唔夠2吋, 會"到底"感到硬果層
可能我自己年紀開始大既問題, 日日朝早起身背痛, (我老婆冇事)

香港政局特色:一班賤人暗助一班癲人去煽動一班傻人出手做蠢事。賤人永遠坐在上游,唔使上身。
熱賣及精選
引用:
原帖由 揸波龍爪手 於 2020-11-18 07:02 AM 發表

海馬超硬健康褥正!我嗰張已經用咗15、6年仲係好堅
我果張都訓咗20年,我覺得好瞓過乜彈簧床褥,不過就唔夠我阿媽張30年前都賣5千幾嘅紐西蘭床褥好瞓。
由於床邊有大量書放著,所以近幾年有少量變型。

我瞓緊宜家, 15年了, 冇大問題, 買嗰時都係二千零蚊, 可以比較下。

引用:
原帖由 副見習初級新手 於 2020-11-18 07:54 AM 發表

海馬,有隻叫“海馬床褥”最好用
一係去始創,一係去西九睇
大一點
不過越賣越貴,四六尺要三千幾了

同價錢來說,乳膠的耐用度一定勝彈弓
謝謝

引用:
原帖由 朱樓瑾 於 2020-11-18 11:06 AM 發表

我買比工人果張係一面軟一面硬,佢話好瞓。
ok

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-11-18 02:50 PM 發表

海馬我瞓左廿幾年, 這是第三張, 前兩張全硬冇問題(以前海馬既宣傳口號係,  好似木板咁堅硬)
這張最新的, 一面軟, 一面硬, 買左三年,
我瞓緊軟果面, 事實上軟的厚度唔夠2吋, 會"到底"感到硬果層
可能我自己年紀開始大既問題, 日日朝早起身背痛, (我老婆冇事)
明白

引用:
原帖由 gergerson 於 2020-11-18 07:44 AM 發表

你幾多個人瞓 ??大約幾重 ??
我兩公婆都係百二、三磅,都鍾意瞓比較硬身嘅床褥,廿幾年前用金美夢護脊二千幾,十年前換咗海馬三千幾;之前張金美夢瞓到後期轉身會有少少聲,而家張海馬仲正常用緊。
其實我覺得如果兩公婆都唔超過百七磅,一般床褥都會好襟用,另外保養都好重要,每三個月左右底面調吓佢,下次又左右調吓佢,等佢受力均勻啲,保持吓張床褥乾燥啲,咁一般用十零年都無乜問題。
謝謝你的意見

好用

重點,肥人要揀比較硬身個d, 否則好大機會腰骨痛

引用:
原帖由 足智彩小神童hk 於 2020-11-18 04:13 AM 發表

我未瞓過乳膠床褥都係上網睇到廣告介紹, 咁你有冇床褥可以介紹我 , 我想要四呎床褥
幾年前買過金美夢,二仟樓下已經有張彈簧床墊6"/(4.5'),偏硬,平靚正,佢未必有display 出來,你有興趣可問sales.

我有朋友介紹香港家居嗰隻氣壓床 都唔錯

有人訓木板床舒服,有人訓2萬蚊嘅床褥合適,呢家嘢根本同價錢無掛鈎,亦都無合理推介的,純個人感受!

金海馬,用了廿年仍然好正

用咗幾十年海馬,平靚正,又襟用,硬得黎好舒服,不過而家的海馬已經唔係用真乳膠,只不過係乳膠質感海棉,因為純乳膠成本太貴,唔夠競爭力。

引用:
原帖由 足智彩小神童hk 於 2020-11-18 01:55 AM 發表

想問大家有冇瞓過汪阿姐介紹嗰隻乳膠床褥, 好唔好?
或者介紹三千零蚊嘅床褥畀我thx
用緊海馬, 都算不錯, 多年都無變型, 你可以去門市試訓落去再決定,

一定要訓落去先知個感覺

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]