• 瀏覽: 72,838
  • 回覆: 1,365
  • 追帖: 11

https://www.volleyball.world/en/volleyball/olympics/2020/women/schedule

由於COVID疫情關係,2020年夏季奧林匹克運動會女子排球比賽被推遲至2021年7月25日至8月8日舉行,比賽將有12支排球隊於日本東京都江東區的有明體育館舉行。參賽國家包括:日本,塞爾維亞,中國,美國,巴西,俄羅斯,意大利,土耳其,阿根廷,南韓,多明尼加和肯雅。

承接上一個thread:

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28936402

Note: 本貼內之所有文章或剪報皆為轉貼,並附上原文URL.

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
見到掌柜,再見大梅,有d感概,一個33碎仍在打波,一個32碎就轉到高層,大梅,曾經在女排低谷既英雄人物

,中國女排既經典人物

引用:
原帖由 平平無期 於 2020-11-20 12:45 AM 發表

見到掌柜,再見大梅,有d感概,一個33碎仍在打波,一個32碎就轉到高層,大梅,曾經在女排低谷既英雄人物影片

,中國女排既經典人物
如果可以,相信大梅想打波多過想做高層。

引用:
原帖由 金刀劍 於 2020-11-20 11:16 PM 發表

如果可以,相信大梅想打波多過想做高層。
可惜世界冇如果,老咗就係返唔到去從前。

引用:
原帖由 aeutiff 於 2020-11-20 11:22 PM 發表

可惜世界冇如果,老咗就係返唔到去從前。

佢仲後生過顏妮。不過佢一轉太差,好難係中國隊生存。

睇咗北京對遼寧,任凱宜其實好犀利!

引用:
原帖由 fannie99 於 2020-11-21 12:09 AM 發表

楊昊指定帶佢,佢去過國外打波,但好似吾太高,所以只係中國二三線球員

回覆 引用 TOP

但佢年齡都吾細

引用:
原帖由 平平無期 於 2020-11-21 01:07 AM 發表

但佢年齡都吾細11838876
你說的我都知,以她身高年齡一傳
, 冇可能上瓜一隊。但以二線來講, 她扣球那股刁,狠,快,勁過遺產,段放,杜青青果班球員好多

呢期北京新人薜翼枝成話題,打過美國大學聯賽,江蘇青女排出身,對山東係代表作,3號位真係好得,仲識時間差,2號位都好似好sharp,但仲要觀察。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fannie99 於 2020-11-21 07:49 AM 發表

你說的我都知,以她身高年齡一傳
, 冇可能上瓜一隊。但以二線來講, 她扣球那股刁,狠,快,勁過遺產,段放,杜青青果班球員好多
任 係小有既由大學轉去打職業聯賽,都一係一個好既示範,證明唔係得由體校上一條路

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fannie99 於 2020-11-21 12:09 AM 發表

我都覺得佢個人能力唔錯。
但佢得182,就算做2傳,郎E都嫌矮。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 金刀劍 於 2020-11-20 11:33 PM 發表

早熟早殘 vs 大器晚成。
大家活躍響唔同年代,有不同貢獻。
結果好多時都未必盡人意。
人生就係咁架啦。

引用:
原帖由 金刀劍 於 2020-11-20 11:33 PM 發表

佢國家隊晚期(2013)接發球有改善,但防守卡位絕對唔差。不過已經唔合里約國家隊打法。當然,如果當年梅楚革新成功,佢國家隊嘅旅程或可延續多一兩年。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]