• 瀏覽: 15,703
  • 回覆: 156
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 學員乙 於 2020-11-28 02:19 AM 發表

m就2萬,sm就3萬左右
有甘高? M 15-20, SM 20-25

引用:
原帖由 kyokogodai 於 2020-11-25 08:49 PM 發表

我和你也差不多,不過我是去到SM位
轉行後,從頭來過,俾上司感覺我是肯學肯做
師兄你轉左邊行??

引用:
原帖由 崖上的蝦仁 於 2020-11-28 01:33 PM 發表

師兄你轉左邊行??
物管

回覆 引用 TOP

我都可以分享下:今年差唔多40,大學畢業就am開始做到上市公司mm。跟著覺得呢d工做唔到一世,輾轉入左社福界,而家做管理層,收入有以前90%了

回覆 引用 TOP

美國歐洲經濟唔掂,相信好多牌子執左,同將貨直接放在東南亞同非洲做。香港採購中介角色式微,龍頭己經玩完,採購逃亡潮不言而喻。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 超級珍貴的留言 於 2020-11-28 08:02 AM 發表

有甘高? M 15-20, SM 20-25
見到jobsdb有寫SM得14-20K..係做電子。。不過製衣都5會多得幾多。。
23K已算頂,反正呢個價大把人肯舉手做

引用:
原帖由 kyokogodai 於 2020-11-29 09:23 AM 發表

見到jobsdb有寫SM得14-20K..係做電子。。不過製衣都5會多得幾多。。
23K已算頂,反正呢個價大把人肯舉手做
以前23K SM係低線,而家可能係頂位。。。

引用:
原帖由 急焦不安的山頭 於 2020-11-29 10:05 AM 發表

以前23K SM係低線,而家可能係頂位。。。
有冇咁低?譚仔阿姐都差唔多20k

引用:
原帖由 學員乙 於 2020-11-29 11:09 AM 發表

有咁低。。供求問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 學員乙 於 2020-11-29 11:09 AM 發表

23K你覺得低?首先要有份肯出23K既請你既先講。。

引用:
原帖由 急焦不安的山頭 於 2020-11-29 12:13 PM 發表

23K你覺得低?首先要有份肯出23K既請你既先講。。
十年次我做m都拎2萬,估唔到今時今日做sm 拎23k叫高水。

引用:
原帖由 學員乙 於 2020-11-29 01:55 PM 發表

十年次我做m都拎2萬,估唔到今時今日做sm 拎23k叫高水。
無錯,做merchandiser人工水平無乜升過,今年因為經濟環境重要倒退添。。我舊公司merchant人工全部減20%,咁你自己計下剩返幾多。。?

引用:
原帖由 急焦不安的山頭 於 2020-11-29 03:05 PM 發表

無錯,做merchandiser人工水平無乜升過,今年因為經濟環境重要倒退添。。我舊公司merchant人工全部減20%,咁你自己計下剩返幾多。。?
當年我離開merchant時,都覺得呢行死死地,不過估唔到隕落得咁快,人工原地踏步都做唔到,而係拾級而下。

回覆 引用 TOP

呵呵,離開呸唔好諗住再入番呢行。

引用:
原帖由 七個不安的山頭 於 2020-11-30 10:20 PM 發表

呵呵,離開呸唔好諗住再入番呢行。
絕對咪攪,得閒花生一下請人post就會

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]