• 瀏覽: 6,493
  • 回覆: 47
公司生意一向唔好,加上疫情,百上加斤,因為係家族生意, 公司除咗我之外,全部都係自己人,我以家呢個位可有可無,我見JOBSDB好多工,但每次都係話如果可以即時返工或等1-2星期先請,但我驚辭咗揾唔到工,真係頭痛!

仲有花紅雙糧?

肯定有花紅雙糧?

笑位就係,樓主既然覺得個職位唔穩陣,有路仲唔走?炒你咪當出花紅,到時你都保證唔到一定會搵到新工。

回覆 引用 TOP

做咗呢份工咁耐從來都冇花紅或者雙糧, 所以如果要離職嘅話唔駛等!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MLWKAREN 於 2020-11-21 02:55 AM 發表

公司生意一向唔好,加上疫情,百上加斤,因為係家族生意, 公司除咗我之外,全部都係自己人,我以家呢個位可有可無,我見JOBSDB好多工,但每次都係話如果可以即時返工或等1-2星期先請,但我驚辭咗揾唔到工,真係頭痛!
見步行步

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MLWKAREN 於 21-11-2020 02:55 發表

無啦啦做乜唔做?佢炒你有得補償,咪做蠢事。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MLWKAREN 於 2020-11-21 02:55 AM 發表

唔好走住係炒架等佢炒~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 乜費 於 2020-11-21 06:43 AM 發表

肯定有花紅雙糧?
佢咁講可能有

回覆 引用 TOP

順其自然~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ywannal 於 2020-11-21 06:10 AM 發表

仲有花紅雙糧?
good question

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MLWKAREN 於 21-11-2020 02:55 AM 發表

有!梗有戇鳩㗎!😹

回覆 引用 TOP

引用:

會唔會因為公司全部自己人,先需要最少1個外人去奴役?

反而未必炒你wor...

點都好,有得拎花紅雙糧,梗係拎左先...

「給我三千城管兵,一定收回釣魚島,給我五百貪腐官,保證吃垮小日本。」
引用:

等炒好過啦,
如你做了10年
佢炒你要賠一筆錢的
我當年被裁,
賠了近20萬,
肥仔

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]