• 瀏覽: 6,342
  • 回覆: 47
仲邊有花紅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MLWKAREN 於 2020-11-21 02:55 AM 發表

公司生意一向唔好,加上疫情,百上加斤,因為係家族生意, 公司除咗我之外,全部都係自己人,我以家呢個位可有可無,我見JOBSDB好多工,但每次都係話如果可以即時返工或等1-2星期先請,但我驚辭咗揾唔到工,真係頭痛!
首先你肯定今年唔會有藉口cut雙糧花紅?

.    @@@
   (  •̀ω •́  )::       ∧_∧  つ≡つ     
   へ__  / /:: (     `  Д´)=つ≡つ
(_\\  ミ)/::  (っ ≡つ=つ
  | `-イ::     |   /
  /y  ):: (   ヽノ
 //  /::      ノ>ノ

回覆 引用 TOP

花紅雙糧想得太多了
唔炒唔減人工已經萬杏

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tomchan80030 於 2020-11-22 05:48 PM 發表

有好路數走?
沒啊,透透啦,心累

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MLWKAREN 於 2020-11-21 02:55 AM 發表

公司生意一向唔好,加上疫情,百上加斤,因為係家族生意, 公司除咗我之外,全部都係自己人,我以家呢個位可有可無,我見JOBSDB好多工,但每次都係話如果可以即時返工或等1-2星期先請,但我驚辭咗揾唔到工,真係頭痛!
屎忽痕就搵基佬全

回覆 引用 TOP

未被裁已經好好,還講花紅雙糧?

回覆 引用 TOP

大膽啲,問老細有冇花紅,有就等,冇就走。

回覆 引用 TOP

騎牛揾馬

回覆 引用 TOP

等吾到
11月已離職

回覆 引用 TOP

當然等埋先

回覆 引用 TOP

引用:

除非中咗六合彩

回覆 引用 TOP

引用:

如果可以即時返工或等1-2星期先請
咩行業呀趕人用?

願榮光公義回歸香港
應該重判777,律政屍等9官

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]